Tuesday, January 24, 2012

Ocellets i Curs / Little Birds and Course




Un ocellet m'ha dit que s'ha obert un curs de galetes i decoració!!!
A little bird has told me that there is a cookie decoration course!!!



Data: Dissabte 25 de febrer  
Date: Saturday 25th February

Hora: de 10 a 14h (amb esmorzar al mig)  
Time: from 10 to 14h (with breakfast in the middle)

Lloc: Obrador / casa de Cupcakes by Silvia (Castellar del Vallès)   
Place: kitchen / home of Cupcakes by Silvia (Castellar del Vallès)

Alumnes: màxim 6 persones  
Students: 6 people maximum

Preu: 40 euros  
Price: 40 euros



Què farem: aprendrem a fer galetes de mantega amb formes bàsiques i aprendrem a decorar-les amb glassa i amb fondant. 
What we will do: learn how to make butter cookies in basic shapes and learn how to decorate with royal icing and with fondant.

Cada alumne s'endurà a casa les seves creacions
Each student will take their creations home

Inscripció: silnik022@yahoo.com  
Application: silnik022@yahoo.com






Sunday, January 15, 2012

Cupcakes a Barcelona / Cupcakes in Barcelona

Què penseu, que només es poden menjar cupcakes a Londres??? NO!!!! A Barcelona també!!!!
Avui us explicaré un parell de llocs molt monos que vaig descobrir al barri del Born. Si hi aneu, segur que també us agradaran tant com a mi.


What do you think, good cupcakes only in London??? NO!!!! In Barcelona too!!!!
Today I will tell you about a couple of cute places that I discovered in the district of the Born. If you happen to go there, I’m sure you’ll like them as much as I did. 





Primer de tot la "Lolita Bakery" on trobareu força varietat de cupcakes, pastissos i galetes. Són de gustos i d'estètica una mica tradicionals, però també hi trobareu propostes originals. El local és d'estil vintage, amb peces antigues i mobiliari amb caràcter nòrdic, molt acollidor i càlid, però amb poc lloc per a seure i gaudir del que surt del seu forn. Com que no havíem berenat quan hi vem arribar, i érem una bona colla, vem triar una selecció de cupcakes i pastissos ben variada i vem sortir a fora a degustar-los. Gairebé tot ho vem trobar molt bo, menys un tros de pastís que estava poc cuit i feia gust de farina crua. Per sort, tot el demès estava deliciós i va compensar el tros que no va sortir bé.



First of all “Lolita Bakery”, where you will find a good variety of cupcakes, cakes and cookies. They are traditional in taste and image, although you’ll also find some more original offers. The place has a vintage look, with old pieces and Nordic-kind furniture. It’s very homely and warm, but with little place to sit and enjoy what they bake. We hadn’t eaten before we got there, and because we were quite a lot of people, we chose a good selection of cupcakes and cakes and took them away. We found almost everything very delicious, except a piece of cake that was under baked and tasted like raw flour. Luckily, everything else was delicious and made up for the bad piece.





Aquesta pissarra amb les instruccions per a fer un cupcake és d'allò més original i artístic. Em va encantar.


This blackboard with the instructions to bake a cupcake is so original and artistic. I loved it.



També venen càpsules per a cupcakes, caixes i complements per als vostres dolços. Tot molt mono.



They also have cupcake capsules, boxes and complements for your sweet treats. Very cute.





Aquí alguna mostra de les seves galetes, a dalt, i dels cupcakes, a baix. Si esteu mirant això abans de dinar o de sopar, de ben segur que se us deu haver obert la gana!! 



Here some of their cookies, above, and cupcakes, below. If you are watching this before having lunch or dinner, sure it will have given you an appetite. 





La seva adreça: 
http://www.lolitabakery.com/



Portal Nou 20
El Born, Barcelona


També els trobareu a Provenca 267, Eixample, Barcelona


Their address: 
http://www.lolitabakery.com/



Portal Nou 20
El Born, Barcelona


You'll also find them in Provenca 267, Eixample, Barcelona




L'altre lloc que us vull ensenyar també es troba al Born. Es tracta de "Florentine Cupcakes". Quan hi vem arribar ja eren a punt de tancar i no vaig poder comprar res ni fer-hi fotos. Tot i així, ens van deixar entrar-hi i tot i que ja recollien, allí dins es respirava glamour i "savoir-faire", dins d'un estil molt chic. Sens dubte és el lloc principal on anar el proper cop que sigui pel Born. Us deixo amb algunes de les fotos que tenen a la seva pàgina web, per a que us feu una idea del lloc. 


The other place I want to show you is also in Born, in Barcelona. It's "Florentine Cupcakes" When I got there there were closing and I couldn't buy anything or take pictures. However, we could get in and, although they were cleaning up, inside the atmosphere was of glamour, "savoir-faire", and everything in a very chic style. It's definetely the place I will go next time I go to Born. Here I leave you some of the pictures they have in their webpage, so that you get an idea of the place. 



La seva adreça: http://www.florentinecupcakes.com/

Calders 3, El Born, Barcelona



Their address: http://www.florentinecupcakes.com/

Calders 3, El Born, Barcelona




Tuesday, January 10, 2012

Pa de pessic de la Peggy Porschen / Peggy Porschen's Victoria Sponge



Ufff, més d'un mes sense publicar res!!! No us penseu que he deixat de fer cupcakes, pastissos i galetes, la veritat és que n'he fet un munt!!! Simplement ha sigut una temporada en que tot se'm girava en contra per poder publicar res.... En fi, torno a ser aquí amb moltes ganes de compartir les meves receptes amb vosaltres. Aquí us deixo la d'un pa de pessic que vaig fer servir en un pastís per a una amiga que feia anys. El tema decoració i presentació encara l'he de millorar, però el pastís va sortir boníssim!!! Espero poder anar avançant en aquest tema, i més ara que els reis m'han portat llibres de decoració amb sucre :)




Uffff, more than a month without posting anything!!! Don't you think I gave up baking cupcakes, cakes and cookies, the truth is that I've been pretty productive!!! It's simply been a period in which the fate has taken me apart from posting.... Well, I'm back and full of energy for sharing my recipes with you. Here I leave you a Sponge that I used for a friend's cake on her birthday. The decoration and presentation issue is still not very good, but the cake came out sooo delicious!!! I hope to improve in that aspect, considering all the cake decorating books I got during the holidays :) 


PA DE PESSIC “VICTORIA SPONGE” DE LA PEGGY PORSCHEN
Per omplir un motlle de 30x40 cm, o dos motlles rodons de 20cm o uns 50 cupcakes.

400g mantega salada, a temperatura ambient
400g sucre mòlt
8 ous mitjans, a temperatura ambient
400g Farina de pastisseria (o normal més 2 culleretes de llevat químic)
Una mica d’oli vegetal

Sabors opcionals:
Vainilla: afegir les llavors de dues baines de vainilla (o equivalent)
Llimona: afegir la ratlladura de 4 llimones
Taronja: afegir la ratlladura de 4 taronges
Xocolata: reemplaçar 100g de farina amb 100g de xocolata en pols i afegir 100g de xocolata  negra fosa a la barreja de mantega i sucre.

Prescalfar el forn a 200ºC

Posar la mantega, el sucre i el sabor escollit en un bol. Batre amb l’ajut d’un batedor elèctric.
Batre els ous en un altre bol i afegir-los lentament a la barreja anterior a velocitat mitjana. Si la barreja es comenta a tallar, afegiu-hi una mica de farina.
Un cop els ous i la mantega estan ben incorporats, afegir la farina batent a baixa velocitat.
Engreixar el motlle amb oli vegetal per a que no s’enganxi el pa de pessic.  Omplir el motlle amb l’ajut d’una espàtula per a que la massa quedi ben distribuïda. Jo vaig poder omplir tres motlles rodons de 18cm, 15cm i 12cm respectivament.
Fornejar un motlle gran durant 25 minuts aproximadament, i si feu cupcakes amb 12-15 minuts n’hi ha prou. Fer la prova de l'escuradents abans de treure del forn (ha de sortir net al punxar el centre del pa de pessic). Desemmotllar i deixar refredar sobre una reixeta. Embolicar amb film de cuina si no s’ha de fer servir immediatament. Aguanta bé embolicat a la nevera durant una setmana, o es pot congelar.

Per tenir un pa de pessic tendre i ple de sabor, empapar-lo amb xarop de sucre i deixar infusionar d’un dia per  l’altre per a que el sabor agafi més fort. Per fer el xarop de sucre, desfer 250g de sucre i 250ml d’aigua en un pot, remenant bé. Quan arribi al bull, tancar el foc i deixar refredar. Quan s’hagi refredat una mica, afegir el sabor que vulgueu (llavors d’una baina de vainilla, ratlladura de llimona i licor Limoncello, ratlladura de taronja i licor Grand Marnier, licor de menta)

Jo vaig empapar els pastissos amb xarop de vainilla el dia abans. Llavors vaig muntar els pans de pessic l’un a sobre l’altre posant-hi buttercream de vainilla i melmelada de gerds entremig.  El pa de pessic sol ja és boníssim, però amb el xarop i llavors el buttercream i la melmelada encara és molt millor. La part més complicada va ser cobrir els pastissos amb fondant. Bé, ha sigut el meu primer pastís cobert de fondant, segur que m’anirà sortint millor amb la pràctica.

La rosa la vaig aprendre a fer al taller de cupcakes decorats amb flors de l’Alma d’objectivo cupcake perfecto. M’hauria agradat posar més flors, però els convidats arribaven i ja no em quedava més temps (és el que passa quan fas les coses a última hora). Espero que us agradi :)




PEGGY PORSCHEN'S BASIC VICTORIA SPONGE
Makes one 30x40 cm (12x16 inch) baking tray or two 20 cm (8 inch) round baking mould or about 50 cupcakes.

400g salted butter, softened
400g caster sugar
8 medium eggs, at room temperature
400g self-raising flour
A little vegetable oil

Optional flavors:
For vanilla sponge: add seeds from 2 vanilla pods (or equivalent)
For lemon sponge: add finely grated zest of 4 lemons
For orange sponge: add finely grated zest of 4 oranges
For chocolate sponge: replace 100g of self-raising flour with 100g of cocoa powder and add 100g melted dark Belgian chocolate to the butter-and-sugar mix

Preheat the oven to 200ºC
Place the butter, sugar and chosen flavoring in a bowl and cream together with the help of an electric mixer.
Beat the eggs in another bowl and slowly add to the mix, while paddling on medium speed. If the mixture starts curdling, add a little bit of flour.
Once the eggs and the butter mixture are combined, mix in the flour mixture at low speed.
Grease a baking tray or cake mould with a little vegetable oil. Fill evenly with the mixture, using a large palette knife. I could fill three round moulds (18, 15 and 12 cm each)
Bake a large tray or mould for about 25 minutes, and cupcakes for about 12-15 minutes. Test the sponge with a toothpick; it should come out clean when inserted in the middle.
Lift off the mould and allow to cool on a wire rack. Wrap in film to keep for up to a day in a cool dry place. If you need to keep it for longer, then wrap and store in the refrigerator for up to a week, or freeze.

In order to get a sponge that is very moist and full of flavor, soak it with sugar syrup and let infuse overnight, so that the flavor develops more strongly.
To make sugar syrup, place 250g sugar and 250ml water in a saucepan, stir well and bring to the boil. Let it cool down. When lukewarm, add the flavorings (seed from a vanilla pod, or finely grated lemon zest and Limoncello liqueur, or finely grated orange zest and Grand Marnier liqueur, or peppermint liqueur)

I soaked my sponges with vanilla flavored syrup the day before. For layering I used vanilla buttercream and raspberry jam. The sponge itself is super moist and delicious, but when you add the syrup and then the buttercream and jam it becomes even better. It was such a success and super easy to do. The most complicated part was to cover everything with fondant. Well, it was my first fondant covered cake; I guess this part will get better with some practice.  

I learned how to make the rose in a cupcake decorating workshop from Alma of objectivo cupcake perfecto. I would have liked to make more roses, but the guests where coming and I didn't have any more time (this is what happens when you do things last minute). I hope you like it :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...