Monday, July 30, 2012

Galetes de Xocolata / Chocolate Chip Cookies


M'encanta aquesta època de l'any. L'estiu per a mi significa gaudir dels nens a la piscina, o anant en bicicleta, o jugant a cartes o escacs, o anant d'excursió... Significa poder fer més trobades amb els amics i la família tot fent una cerveseta a fora el pati, o menjant galetes i pastissets. Significa allargar el dia i la nit. Significa estar relaxat i fer les coses amb més calma. I també significa l'emoció de plantejar i organitzar les vacances: primer pensar on anar, i després viure amb il·lusió tots els preparatius del viatge i de les vacances.

I love this time of the year. For me, summer means enjoying the kids at the swimming pool, or riding a bike, or playing cards or chess, or going trekking... It means more getting-togethers with friends and family while having a cold beer or some cookies and cupcakes. It means longer days and nights. It means relax and doing things with more time. And it also means the emotion of planning and organizing the summer holidays: first, thinking where to go and then preparing everything for the trip and the holidays.   

Aquestes galetes de xocolata que us presento són ideals per compartir en aquestes trobades estivals, o per berenar acompanyades d'un got de llet ben freda, o per picar en qualsevol moment!!! Són cruixents per fora i tendres per dins, i súper gustoses degut a la quantitat obscena de mantega, sal i xocolata que porten.


These chocolate chip cookies are perfect to share in these summer gatherings, or as a snack with some cold milk, or to eat at any time!!! They are crunchy outside but tender inside and super tasty. Their trick is the obscene amount of butter, salt and chocolate in the recipe. 


La clau d'aquestes galetes és refredar la massa fins que sigui dura, o fins i tot congelar-la abans de fornejar. D'aquesta manera s'aconsegueix una consistència perfecta.


The key to these cookies is chilling the dough until it’s hard or frozen before baking. This way we get the perfect consistency.



Ingredients:

175 g mantega sense sal, a temperatura ambient
1/2 cullereta (teaspoon) de sal
40 g sucre blanc
240 g sucre morè
1 ou
1 clara d'ou
1 1/2 culleretes (teaspoons) d'extracte de vainilla
240 g farina blanca
1/4 cullereta (teaspoon) bicarbonat
25 ml llet
250 g xocolata negra de qualitat, tallada a trossets de la mida d'un pèsol


Ingredients:

175 g unsalted butter, at room temperature
1/2 teaspoon salt
40 g white sugar
240 g brown sugar
1 egg
1 egg white
1 1/2 teaspoons vanilla extract
240 g plain flour
1/4 teaspoon baking soda
25 ml milk
250 g high-quality dark chocolate, chopped into pea-size pieces. 



Batre la mantega, la sal i els dos tipus de sucre amb l'ajut d'un batedor elèctric, fins obtenir una crema blanca i més voluminosa.
Batre l'ou i la clara d'ou junts en un bol, i afegir lentament a la crema de mantega. Batre fins obtenir una mescla homogènia. Afegir l'extracte de vainilla i barrejar. 
Tamisar la farina i el bicarbonat conjuntament. Afegir la meitat de la mescla de farina a la mescla de mantega i batre fins que la barreja sigui homogènia. Afegir la llet i batre bé. Afegir el que queda de farina i batre fins que quedi tot ben combinat. 
Afegir els trossos de xocolata i barrejar bé.
Preesclalfar el forn a 180ºC
Utilitzant dues culleres, o una cullera per a gelat petita, fer boles amb la massa (d'uns 20 g cadascuna) i col·locar a la safata del forn que haurem cobert amb paper vegetal. Les boles han d'anar separades les unes de les altres perquè al forn s'estendran i aplanaran. 
Refrigerar durant 20-25 minuts (en aquest punt, les boles de massa de galeta també es poden posar al congelador durant dues hores i llavors col·locar-les en un tupper hermètic i guardar-les congelades per fornejar un altre dia. Descongelar durant uns 15 minuts abans de fornejar)
Un cop la massa és ben freda i dura, fornejar durant 9-13 minuts. Les galetes están ben cuites quan la superfície està seca i ja no brilla. Veureu que dins el forn es van aplanant però queden inflades. No passa res, al treure-les es desinflen i queden planetes i maques. 
Treure del forn i deixar refredar a la safata durant 5 minuts abans de transferir-les a una reixeta per a que es refredin del tot. Veureu que les galetes estan força toves mentre són calentes. No us preocupeu, s'enduriran al refredar-se i estaran perfectes.



Beat the butter, salt and both sugars with the help of an electric mixer until the mixture is lightened in color and increases in volume.
Beat the egg and egg white together in another bowl. Slowly add to the butter mixture and beat until thoroughly combined. Add the vanilla extract and mix.
Sift together the flour and baking soda. Add half of the flour mixture to the butter mixture and beat until just combined. Add the milk and beat until just combined. Add the remaining flour mixture and beat until just combined.
Add the chopped chocolate to the dough and mix until thoroughly combined.
Preheat the oven to 180ºC
Using two spoons or a small ice-cream scoop, place dollops of dough (about 20g) onto the prepared baking sheets, spaced well apart (the dough will flatten and spread while baking). Refrigerate for 20-25 minutes until the dough hardens. (At this point, you can also pop them in the freezer, freeze for two hours, then place the dough balls in a freezer bag and keep in the freezer for baking at a later day. Defrost for 15 minutes before baking)
When the dough is hard and chilled, bake for 9-13 minutes. The cookies are done when the tops are dry and don’t look shiny any more. You'll see they spread in the oven but are not flat. It's ok, they will flatten and get nice when you take them out of the oven. 
Remove from the oven and let cool on the baking sheet for 5 minutes before transferring the cooking to a wire rack.
They are quite soft when they are still hot, but don’t worry, they will harden when cool.    


Bon estiu i bona fornada
Happy summer and happy baking

Font: Tea with Bea
Source: Tea with Bea



3 comments:

  1. mmmmm que buena pinta!!!
    galetes per sucar...como diria uno que yo me sé
    un beso guapa!!!

    ReplyDelete
  2. Que bones deuen ser...quina pinta...

    ReplyDelete
  3. Una pinta boníssima! M'ha fet molta il.lusió veure qe eres de Castellar! Jo també! Jeje... Em qedo com a a seguidora, m'agrada molt el qe fas i la sensibilitat amb qe ho treballes tot! Et convido si et ve de gust a passejar-te una mica pel meu blog, on seràs molt benvinguda! A veure si en alguna ocasió ens coneixem!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...