Primer dia de l'any i primera recepta que vull compartir amb vosaltres.
L'any 2012 ha sigut especialment dur, però estic segura que començar l'any amb
aquests macarons de llimona deliciosos portarà bona sort i sobretot moltes
coses dolces per al 2013. Els meus propòsits per al nou any que comença avui?
Llevar-me cada dia amb il·lusió i força per perseguir els meus somnis i
compartir-los amb els meus estimats. Espero que vosaltres també comenceu aquest
any amb bons propòsits i il·lusió :)
First day of the year and first
recipe I want to share with you. The year 2012 was especially tough, but I’m
sure that starting the New Year with these delicious lemon macarons will bring
good luck and plenty of sweet things for this 2013. My resolutions for the New
Year that starts today? Getting up every day with happiness and strength to
follow my dreams and share them with my loved ones. I hope you start the New
Year with good resolutions and happiness too :)
Sempre m'havia fet molta por això dels macarons. A totes les receptes que
he vist expliquen tot de problemes que pots tenir alhora de fer-los. Sí que és
veritat que el secret és seguir les instruccions de la recepta dels macarons al
peu de la lletra. D'aquesta manera, obtindreu una galeta sofisticada i lleugera
que és cruixent per fora i toveta per dins. Es farceix amb el vostre farcit
preferit al mig i s'uneixen de dos en dos en forma d'entrepà. El farcit de
llimona que us proposo és deliciós, de textura sedosa i sabor fresc. Crec que
us encantarà.
Making macarons has always been
very scary. In all recipes I found they tell you all the troubles you may face
when making them. Well, the truth is that the secret is following the
instructions thoroughly. This way you will get a sophisticated and light cookie
that is crackly in the outside and chewy in the inside. They are filled with
your favorite filling and made into sandwiches. The lemon filling I propose is
delicious, with a silky texture and a fresh taste. I think you’ll love it.
Ingredients per a uns 15-20 Macarons petits:
120 g sucre glass
80 g ametlla mòlta
2 clares d'ou (80 g)
1 pessic de sal
60 g sucre blanc
colorant alimentari (opcional)
Posar en un bol el sucre glass i l'ametlla mòlta. Tamisar aquesta barreja
dins un altre bol.
Muntar les clares d'ou amb el pessic de sal. Afegir-hi el sucre blanc i el
colorant (aquesta vegada, groc llimona) i continuar muntant les clares
fins que es facin pics rígids i brillants.
Tornar a tamisar la barreja de sucre glass i ametlla mòlta, aquest cop dins
la merenga que hem fet. Incorporar la barreja a la merenga delicadament de sota
a sobre amb l'ajut d'una espàtula. La preparació quedarà ben brillant i una
mica més líquida. Aneu en compte de no treballar massa aquesta massa ja que la
merenga pot quedar massa líquida.
Amb l'ajut d'una màniga pastissera amb una boquilla rodona, formeu els
petits macarons d'uns 4 cm de diàmetre sobre una placa del forn coberta per
paper vegetal de forn. Deixeu una separació d'uns 4 cm més entre macaron i
macaron, ja que la massa s'estendrà una mica. Deixeu-los reposar a
temperatura ambient durant una hora. Aquest pas és important també perquè si
no, no es formarà la crosta característica d'aquestes galetes.
Preescalfar el forn a 150ºC. Fornejar durant 10-12 minuts. Deixar-los
refredar completament abans de manipular i farcir-los. La crosta que es forma
es trenca fàcilment, així que vigileu alhora de treure'ls del paper vegetal.
Ingredients for 15-20 small
Macarons:
120 g confectioner’s sugar
80 g finely ground almonds
2 egg whites (80 g)
1 pinch of salt
60 g white granulated sugar
Food coloring (optional)
In a bowl, whisk together the confectioner’s sugar and
ground almond. Sift this mixture into another bowl. Whip the egg whites with
the salt until foamy. Add the sugar and food coloring (yellow in my case) and
continue whipping until stiff glossy peaks form.
Sift the confectioner’s sugar and ground almond
mixture again, this time into the bowl with the meringue we’ve just made. Fold
in from bottom to top with the help of a spatula. The mixture will be very
glossy and a bit more liquid. Don’t work the mixture too much or otherwise the
meringue will get too liquid.
With the help of a pastry bag with
a round tip, pipe small macarons of about 4 cm diameter onto baking sheets
lined with parchment paper, leaving 4 cm between macarons because the batter
will spread a little. Let stand at room temperature for 1 hour. This step is
very important because otherwise the characteristic crust of the cookies won’t
form.
Preheat the oven to 150ºC. Bake for
10-12 minutes. Let cool completely before manipulating and filling them. The tops
are easily crushed, so take care when removing the macarons from the parchment.
Ingredients de la crema de Llimona:
10 g maizena
60 g sucre blanc
100 ml suc de llimona
1 ou
En un pot que pugui anar al foc, barrejar-hi la maizena i el sucre.
Diluir-hi el suc de llimona. Afegir-hi l'ou batut i batre bé. Coure a foc mitjà
durant uns 5 minuts aproximadament batent enèrgicament amb unes barilles, fins
que la crema s'espesseixi. Deixar refredar a temperatura ambient. Farcir els macarons amb aquesta crema i unir-los de dos en dos com si
fossin entrepans.
Ingredients
for the Lemon cream:
10 g corn flour
60 g granulated sugar
100 ml lemon juice
1 egg
In a small saucer, mix the corn
flour and the sugar. Add the lemon juice and stir. Incorporate the egg and beat
well. Cook for about 5 minutes at medium heat stirring energetically with a
whisker, until the cream thickens. Let cool at room temperature. Fill the flat side of the macarons with
this cream and sandwich them together.
Espero que us agradin i feliç 2013 :)
I hope you like them and happy 2013 :)
No comments:
Post a Comment