Ufff, més d'un mes sense publicar res!!! No us penseu que he deixat de fer cupcakes, pastissos i galetes, la veritat és que n'he fet un munt!!! Simplement ha sigut una temporada en que tot se'm girava en contra per poder publicar res.... En fi, torno a ser aquí amb moltes ganes de compartir les meves receptes amb vosaltres. Aquí us deixo la d'un pa de pessic que vaig fer servir en un pastís per a una amiga que feia anys. El tema decoració i presentació encara l'he de millorar, però el pastís va sortir boníssim!!! Espero poder anar avançant en aquest tema, i més ara que els reis m'han portat llibres de decoració amb sucre :)
Uffff, more than a month without posting anything!!! Don't you think I gave up baking cupcakes, cakes and cookies, the truth is that I've been pretty productive!!! It's simply been a period in which the fate has taken me apart from posting.... Well, I'm back and full of energy for sharing my recipes with you. Here I leave you a Sponge that I used for a friend's cake on her birthday. The decoration and presentation issue is still not very good, but the cake came out sooo delicious!!! I hope to improve in that aspect, considering all the cake decorating books I got during the holidays :)
PA DE PESSIC “VICTORIA SPONGE” DE LA PEGGY
PORSCHEN
Per omplir un motlle de 30x40 cm, o dos
motlles rodons de 20cm o uns 50 cupcakes.
400g mantega salada, a temperatura ambient
400g sucre mòlt
8 ous mitjans, a temperatura ambient
400g Farina de pastisseria (o normal més 2 culleretes de llevat químic)
Una mica d’oli vegetal
Sabors opcionals:
Vainilla: afegir les llavors de dues baines de
vainilla (o equivalent)
Llimona: afegir la ratlladura de 4 llimones
Taronja: afegir la ratlladura de 4 taronges
Xocolata: reemplaçar 100g de farina amb 100g
de xocolata en pols i afegir 100g de xocolata
negra fosa a la barreja de mantega i sucre.
Prescalfar el forn a 200ºC
Posar la mantega, el sucre i el sabor escollit
en un bol. Batre amb l’ajut d’un batedor elèctric.
Batre els ous en un altre bol i afegir-los lentament
a la barreja anterior a velocitat mitjana. Si la barreja es comenta a tallar,
afegiu-hi una mica de farina.
Un cop els ous i la mantega estan ben
incorporats, afegir la farina batent a baixa velocitat.
Engreixar el motlle amb oli vegetal per a que
no s’enganxi el pa de pessic. Omplir el
motlle amb l’ajut d’una espàtula per a que la massa quedi ben distribuïda. Jo
vaig poder omplir tres motlles rodons de 18cm, 15cm i 12cm respectivament.
Fornejar un motlle gran durant 25 minuts
aproximadament, i si feu cupcakes amb 12-15 minuts n’hi ha prou. Fer la prova
de l'escuradents abans de treure del forn (ha de sortir net al punxar el centre
del pa de pessic). Desemmotllar i deixar refredar sobre una reixeta. Embolicar
amb film de cuina si no s’ha de fer servir immediatament. Aguanta bé embolicat
a la nevera durant una setmana, o es pot congelar.
Per tenir un pa de pessic tendre i ple de
sabor, empapar-lo amb xarop de sucre i deixar infusionar d’un dia per l’altre per a que el sabor agafi més fort.
Per fer el xarop de sucre, desfer 250g de sucre i 250ml d’aigua en un pot,
remenant bé. Quan arribi al bull, tancar el foc i deixar refredar. Quan s’hagi
refredat una mica, afegir el sabor que vulgueu (llavors d’una baina de
vainilla, ratlladura de llimona i licor Limoncello, ratlladura de taronja i
licor Grand Marnier, licor de menta)
Jo vaig empapar els pastissos amb xarop de
vainilla el dia abans. Llavors vaig muntar els pans de pessic l’un a sobre
l’altre posant-hi buttercream de vainilla i melmelada de gerds entremig. El pa de pessic sol ja és boníssim, però amb
el xarop i llavors el buttercream i la melmelada encara és molt millor. La part
més complicada va ser cobrir els pastissos amb fondant. Bé, ha sigut el meu primer
pastís cobert de fondant, segur que m’anirà sortint millor amb la pràctica.
La rosa la vaig aprendre a fer al taller de
cupcakes decorats amb flors de l’Alma d’objectivo cupcake perfecto. M’hauria
agradat posar més flors, però els convidats arribaven i ja no em quedava més
temps (és el que passa quan fas les coses a última hora). Espero que us agradi :)
PEGGY PORSCHEN'S BASIC
VICTORIA SPONGE
Makes one
30x40 cm (12x16 inch) baking tray or two 20 cm (8 inch) round baking mould or
about 50 cupcakes.
400g salted
butter, softened
400g caster
sugar
8 medium
eggs, at room temperature
400g
self-raising flour
A little
vegetable oil
Optional flavors:
For vanilla
sponge: add seeds from 2 vanilla pods (or equivalent)
For lemon
sponge: add finely grated zest of 4 lemons
For orange
sponge: add finely grated zest of 4 oranges
For
chocolate sponge: replace 100g of self-raising flour with 100g of cocoa powder
and add 100g melted dark Belgian chocolate to the butter-and-sugar mix
Preheat the
oven to 200ºC
Place the
butter, sugar and chosen flavoring in a bowl and cream together with the help
of an electric mixer.
Beat the
eggs in another bowl and slowly add to the mix, while paddling on medium speed.
If the mixture starts curdling, add a little bit of flour.
Once the
eggs and the butter mixture are combined, mix in the flour mixture at low
speed.
Grease a
baking tray or cake mould with a little vegetable oil. Fill evenly with the
mixture, using a large palette knife. I could fill three round moulds (18, 15
and 12 cm each)
Bake a
large tray or mould for about 25 minutes, and cupcakes for about 12-15 minutes.
Test the sponge with a toothpick; it should come out clean when inserted in the
middle.
Lift off
the mould and allow to cool on a wire rack. Wrap in film to keep for up to a
day in a cool dry place. If you need to keep it for longer, then wrap and store
in the refrigerator for up to a week, or freeze.
In order to
get a sponge that is very moist and full of flavor, soak it with sugar syrup
and let infuse overnight, so that the flavor develops more strongly.
To make
sugar syrup, place 250g sugar and 250ml water in a saucepan, stir well and
bring to the boil. Let it cool down. When lukewarm, add the flavorings (seed
from a vanilla pod, or finely grated lemon zest and Limoncello liqueur, or
finely grated orange zest and Grand Marnier liqueur, or peppermint liqueur)
I soaked my
sponges with vanilla flavored syrup the day before. For layering I used vanilla
buttercream and raspberry jam. The sponge itself is super moist and delicious,
but when you add the syrup and then the buttercream and jam it becomes even
better. It was such a success and super easy to do. The most complicated part
was to cover everything with fondant. Well, it was my first fondant covered cake;
I guess this part will get better with some practice.
I learned how to make the rose in a cupcake decorating workshop from Alma of objectivo cupcake perfecto. I would have liked to make more roses, but the guests where coming and I didn't have any more time (this is what happens when you do things last minute). I hope you like it :)
Doy fe de que estaba buenísimo !!!!
ReplyDeleteHola, Sílvia! T'acabem de descobrir i ens fa molta il·lusió que siguis de Castellar com nosaltres! T'anirem llegint. Un petonet!
ReplyDelete