Monday, September 9, 2013

Apple Streusel Cupcakes



Arriba la festa major i tenim pluja totes les tardes!!! Sap greu que s'hagin de suspendre les activitats que estan preparades amb tant d'esforç i il·lusió, però també va bé passar una estona a casa de manera relaxada i gaudint d'un berenar casolà.


It's our town festival all weekend and it's rainning all afternoons!! It's such a pity they've had to cancel the outdoor activities, especially because preparing them takes lots of effort and excitement, but spending some relaxing time at home together with some homemade treats is also nice.  






Aquests cupcakes d'apple streusel ho tenen tot!!! Pa de pessic esponjós, fruita fresca ben tendra i topping cruixent amb fruits secs... són tan bons, que quasi ploro el primer cop que els vaig tastar!!! En serio, va ser com tenir un tros de cel a la boca!!! A més, són ben fàcils de fer, així que us animo de veritat a provar-los!! 

These apple streusel cupcakes have everything!! Moist cupcake, fresh fruit and crunchy topping with nuts... they are so good that I almost cried the first time I had them!! Seriously, it was like having a piece of heaven in my mouth!!! And they are so easy to make, that I really encourage you to try them!!




Ingredients: 

110 g mantega, a temperatura ambient
200 g sucre blanc
2 ous grans
1 teaspoon extracte de vainilla
260 g farina
2 teaspoons llevat químic (royal)
1/4 teaspoon sal
160 ml llet
2 pomes grans, pelades i tallades a trossets ben petits

Streusel Topping:

65 g farina
1 teaspoon canyella en pols
40 g mantega, a temperatura ambient
70 g sucre morè
20 g avellanes torrades tallades a trossets (també es poden utilitzar nous o ametlles)

Preescalfeu el forn a 160ºC
En un bol, barregeu la farina, el llevat i la sal.
Bateu la mantega i el sucre en un altre bol més gran amb l'ajut d'un batedor elèctric fins obtenir una crema blanqueta. Com més estona bateu, més blanqueta quedarà! Afegiu-hi els ous, d'un en un, i l'extracte de vainilla, fins que quedin incorporats a la barreja. 
Aboqueu-hi la meitat de la farina i barregeu bé. Llavors afegiu-hi la llet seguint barrejant la massa, i acabeu amb la resta de la farina, fins que quedi tot incorporat. 
Per fer el topping, en un bol poseu-hi la farina i la canyella i afegiu-hi la mantega tallada a trossets. Barregeu bé amb una forquilla o similar fins aconseguir una textura com de molles de pa. Afegiu-hi el sucre i les avellanes tallades a trossets i barregeu bé. 
Per muntar els cupcakes, distribuiu la massa de cupcakes a les càpsules de cupcake, poseu-hi els trossets de poma per sobre, i finalment pose-hi una cullerada del topping. 
Fornegeu durant 15-20 minuts, o fins que veieu que estan dauradets de sobre i al punxar-hi un escuradents al centre, aquest surt sec. 
Que els gaudiu molt!!!





Ingredients: 

110 g butter, at room temperature
200 g sugar
2 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
260 g flour
2 teaspoons baking powder
1/4 teaspoon salt
160 ml milk
2 big apples, peeled, cored and chopped into small pieces

Streusel Topping:

65 g flour
1 teaspoon ground cinnamon
40 g butter, at room temperature
70 g brown sugar
20 g toast hazelnuts, chopped (you can also use walnuts or almonds)

Preheat the oven to 160ºC
In a bowl, mix the flour, baking powder and salt.
Beat the butter and sugar in a bigger bowl with the help of an electrical mixer until having a fluffly, pale cream. The more you beat, the paler it will be! Add the eggs, one at a time, and the vanilla extract, and beat until fully incorporated. 
Add half the flour mixture and mix. Then, add the milk and finish with the remaining flour, until having a nice uniform batter. 
For the topping, put the flour and cinnamon in a bowl and add the butter chopped in dices. Mix with the help of a fork or similar, until it resembles coarse crumbs. Stir in the sugar and chopped hazelnuts and mix well. To assemble the cupcakes, distribute the batter into cupcake capsules, evenly place the chopped apples on top of the batter and finally sprinkle with the streusel topping.
Bake for 15-20 minuts, or until they are golden on top and a toothpick comes out dry when inserting it in the centre of a cupcake. 
Enjoy them so much!!!



1 comment:

  1. Ostres, nena, han d'estar boníssims!!! T'han quedat genials però tenen una bona pinta.... mmmm! M'agrada la idea! Me l'apunto!
    Si, amb tan bon temps que ha fet i quan l'ha de fer no el fa, sap greu, tens raó. De quina festa major parles?
    Petons, bonica!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...