Wednesday, September 7, 2011

Cupcakes de Vainilla amb Buttercream de Gerds / Raspberry Buttercream Vanilla Cupcakes


Cupcakes fent servir la recepta que podeu trobar al meu blog aqui. Quan entreu a aquest link veureu que hi he afegit fotografies i que he canviat alguna coseta de la recepta, que és com he fet els cupcakes que veieu aquí i d'aquesta manera la magdalena queda més esponjosa.

Cupcakes using the recipe that you can find in my blog here. When you go to this link, you'll see I've added some pictures and that I've changed some things in the recipe, it's how I've made these cupcakes you see here and this way they are flufflier.


Veureu que la recepta porta buttermilk en comptes de llet. Us explicaré què és el buttermilk i per què s'utilitza.
El buttermilk és un producte làctic. Originalment era el líquid que quedava al batre la mantega per separar-ne la nata.
També és un tipus de beguda làctica fermentada, comuna en països càlids (l'orient mitjà, Pakistà, India, etc.) on la llet fresca s'agriaria ràpidament. A més, és popular als països escandinaus i els Països Baixos, encara que tinguin un clima més fred.
Avui en dia, el buttermilk és un producte làctic fermentat. A la llet de vaca li afegeixen una bacteria d'àcid làctic (streptococcus lactis), que fa que es formi un gust una mica agre, semblant al del iogurt. L'àcid de la llet també fa que el buttermilk sigui més cremós que la llet sola.
El buttermilk s'utilitza en masses per a pastissos i cupcakes, ja que en combinació amb el bicarbonat fa que es crein bombolletes, les quals fan que la massa quedi més esponjosa.
Si no podeu comprar buttermilk, a casa nostra és bastant difícil, podeu fer servir llet sencera de vaca tallada amb suc de llimona o amb vinagre blanc. La proporció és d'una cullerada gran de suc de llimona per 250 ml de llet, i deixar reposar 10 minuts. També es pot fer servir iogurt natural.






Buttermilk is a dairy drink. Originally, buttermilk was the liquid left behind after churning butter out of cream. It also refers to a fermented milk drink common in warm climates (Middle East, Pakistan, India) where fresh milk would go sour so quickly. It is also popular in Scandinavian countries and in the Netherlands, although their climate is colder.


Nowadays, buttermilk is a fermented dairy product. A lactic acid bacteria (streptococcus lactis) is added to cow's milk, creating a sour taste caused by acidity in the milk, similar to yoghurt. The acid also makes buttermilk to be creamier than normal milk. 

Buttermilk is used in cake and cupcake doughs because combined with baking soda, little bubbles are created, and so the doughs turn out fluffier. 
If you can't buy buttermilk, in some countries it's quite difficult, you can use normal cow's milk and add lemon juice or white vinegar. The proportion is one tablespoon of lemon juice for each cup of milk (250 ml), and let rest for 10 minutes. Yoghurt may also be used instead. 





El frosting està fet amb buttercream al qual he afegit una cullerada de gelatina de gerds, feta per mí mateixa amb els gerds que vem collir aquest estiu!!! En aquests cupcakes no hi ha colorants, aromes artificials ni precuinats, tot és natural, i això es nota mooolt en el sabor.

The frosting is made with buttercream in which I've added a spoon of raspberry jelly, homemade by me with the raspberries we picked up this summer!!! In these cupcakes there is no food coloring, artificial flavours or pre-cooked stuff, everything is naturally made from scratch, and you can reaaaally tell in the taste


Font: joyofbaking.com
Source: joyofbaking.com

5 comments:

  1. M'ENCANTA EL TEU BLOG!!!
    Ademès està escrit en català!!!
    I el millor és quan he vist on vareu passar les vacances!!
    Els meus iaios vivien a Llivia, a 5 minuts de Puigcerdà així que M'ENCANTA!!!
    petons des de Suécia!!

    ReplyDelete
  2. Lo: A mí també m'agrada molt Suècia, hi tinc una amiga i coordino un intercanvi amb una escola a goteborg. Hi anirem a la primavera. Ara em passo a visitar els teus blogs.
    Gràcies pel teu comentari!!

    ReplyDelete
  3. Hola guapa!

    fa temps que vull fer cosetes a la cuina amb la meva filla i és super fan de la xocolata, les galetes i les magdalenes. Segur que entre les teves receptes en trobo que podem fer juntes. M'ha agradat molt llegir el teu blog, sobretot que sigui bilingüe català-anglès ;) sempre s'apren alguna cosa. Molts petons i de ben segur que et seguiré.
    Montse Ortega

    ReplyDelete
  4. Ara sí que ho he llegit bé!!!!! Queda clar què és buttercream i les alternatives! Gràcies!

    ReplyDelete
  5. Ohhhhh, quina pinta més boníssima! Felicitats pel blog!!!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...