Monday, October 17, 2011

Buttermilk

Força gent m'ha preguntat què és el buttermilk. Aquí en teniu una petita explicació:

El buttermilk és un producte làctic. Originalment era el líquid que quedava al batre la mantega per separar-ne la nata.
També és un tipus de beguda làctica fermentada, comuna en països càlids (l'orient mitjà, Pakistà, India, etc.) on la llet fresca s'agriaria ràpidament. A més, és popular als països escandinaus i els Països Baixos, encara que tinguin un clima més fred.
Avui en dia, el buttermilk és un producte làctic fermentat. A la llet de vaca li afegeixen una bacteria d'àcid làctic (streptococcus lactis), que fa que es formi un gust una mica agre, semblant al del iogurt. L'àcid de la llet també fa que el buttermilk sigui més cremós que la llet sola.
El buttermilk s'utilitza en masses per a pastissos i cupcakes, ja que en combinació amb el bicarbonat fa que es crein bombolletes, les quals fan que la massa quedi més esponjosa.
Si no podeu comprar buttermilk, a casa nostra és bastant difícil, podeu fer servir llet sencera de vaca tallada amb suc de llimona o amb vinagre blanc. La proporció és d'una cullerada gran de suc de llimona per 250 ml de llet, i deixar reposar 10 minuts. També es pot fer servir iogurt natural.




Many people have asked me about buttermilk. Here I post a small explanation: 



Buttermilk is a dairy drink. Originally, buttermilk was the liquid left behind after churning butter out of cream. It also refers to a fermented milk drink common in warm climates (Middle East, Pakistan, India) where fresh milk would go sour so quickly. It is also popular in Scandinavian countries and in the Netherlands, although their climate is colder.
Nowadays, buttermilk is a fermented dairy product. A lactic acid bacteria (streptococcus lactis) is added to cow's milk, creating a sour taste caused by acidity in the milk, similar to yoghurt. The acid also makes buttermilk to be creamier than normal milk. 
Buttermilk is used in cake and cupcake doughs because combined with baking soda, little bubbles are created, and so the doughs turn out fluffier. 
If you can't buy buttermilk, in some countries it's quite difficult, you can use normal cow's milk and add lemon juice or white vinegar. The proportion is one tablespoon of lemon juice for each cup of milk (250 ml), and let rest for 10 minutes. Yoghurt may also be used instead. 

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...