Saturday, October 29, 2011

Lemon Cupcakes



La Castanyada i Halloween ja són aquí!!!! A casa ens passarem aquests dies de festa fent galetes, pastissos i cupcakes, molts cupcakes, visca :) Bé, també pintant l’habitació dels nens i deixant-la ben mona. Potser ens queda temps per anar al cinema també?

La recepta que us deixo avui no és terrorífica ni a base de castanyes i moniatos, és molt fresca i saborosa. Aquests cupcakes s’han convertit en els preferits del Miquel, és que és molt àcid, ell. 

“Castanyada” (a Catalan holiday) and Halloween are here!!!! At home we’ll spend these holidays baking cookies, cakes and cupcakes, a lot of cupcakes :) Well, also painting the children’s bedroom and making it very cute. Maybe we’ll also have some time to goo to the movies? The recipe I post today is not terrifying or Halloween based, it’s very fresh and tasty in fact. These cupcakes have become Miquel’s favorite, he loves sour!


La recepta és de la Hummingbird Bakery, de Londres, però he doblat les mides per a que surtin més cupcakes (és que de la recepta original no surten més de 10 cupcakes, i què fem només amb 10 cupcakes??? Són tan bons que tothom els voldrà tastar!!!!)
El frosting de llimona és amb formatge philadelphia i mantega, i amb menys sucre que el que posarien els britànics, és que la recepta original ve amb buttercream de llimona i a casa no en són molt fans. Però vosaltres hi podeu posar buttercream i més sucre si us agrada un frosting ben dolç.


The recipe is from the Hummingbird Bakery, in London, but I have doubled the ingredients to have more cupcakes (in the original recipe you don’t get more than 10 cupcakes, and what can you do only with 10 cupcakes??? They are so good that everybody will want to taste hem!!!!) The lemon frosting is with cream cheese and a bit of butter, and with less sugar that the British would use. The original recipe comes with lemon buttercream and we are not fans of it at home. But you can of course use buttercream and more sugar if you like a very sweet frosting.


Ingredients:

240 g Farina
300 g sucre
3 teaspoons llevat químic (royal)
4 tablespoons ratlladura de llimona (i extra per decorar, si voleu)
80 g mantega, a temperatura ambient
240 ml llet
2 ous gran

Frosting de llimona:

150 g sucre glass
40 g mantega, a temperatura ambient
150 g formatge en crema (philadelphia)
2 tablespoons ratlladura de llimona
25 ml llet


Preescalfar el forn a 170ºC

Bateu la mantega amb l’ajut d’un batedor elèctric, o kitchen aid si teniu la sort de tenir-ne. Afegiu-hi el sucre, i quan tingueu una crema ben maca, afegiu els ous, d’un en un, i la ratlladura de llimona. Només amb l’olor que fa la massa al posar-hi la llimona, ja començareu a gaudir d'aquests cupcakes!!
En un bol, poseu-hi la Farina i el llevat i barregeu. Afegiu la Farina i la llet a la massa de mantega, en tres vegades, començant i acabant per la Farina, fins que estigui tot ben incorporat i tingueu una massa homogènia.
Poseu la massa a les càpsules o motlles de cupcake, fins a 2/3 de la seva capacitat. Fornegeu durant 20-25 minuts, fins que a l’inserir un escuradents al mig, aquest surti net.
Deixeu refredar els cupcakes abans de posar-hi el frosting damunt.
Per al frosting de llimona : Bateu tots els ingredients, menys la llet, a velocitat mitjana fins que estigui tot ben incorporat i barrejat. Finalment, tireu-hi la llet, barrejant a velocitat baixa, i quan estigui ben incorporada, poseu el batedor a velocitat alta. Continueu batent fins obtenir una crema ben airejada i suau, durant uns 5 minuts. Com més estona bateu, més airejada sortirà la crema.
Quan els cupcakes siguin freds, poseu-hi el frosting de llimona damunt i decoreu amb una mica de ratlladura de llimona (opcional)
La propera vegada els faré amb lemon curd, que encara no l'he provat en els cupcakes, i em temo que pot valer la pena. La Lorena n'ha publicat una recepta al seu blog, així que us animo a que la visiteu.

Ingredients:

240 g flour
300 g sugar
3 teaspoons baking powder
4 tablespoons grated lemon zest (plus extra to decorate, if you want)
80 g butter, at room temperature
240 ml milk
2 large eggs

Lemon Frosting:

150 g confectioners’ sugar
40 g butter, at room temperature
150 g cream cheese
2 tablespoons grated lemon zest
25 ml milk


Preheat the oven to 170ºC

Beat the butter with the help of an electric mixer, or kitchen aid if you are lucky to have one. Add the sugar, and when you get a nice cream, add the eggs, one at a time, and the grated lemon zest. Only smelling this cream with the lemon, you’ll already start enjoying the cupcakes!!
In a bowl, put the flour and baking powder and mix. Add the flour mixture and the milk to the butter mixture, in three additions, beginning and ending with the flour, until everything is well incorporated and smooth.
Spoon the mixture into the cupcake capsules or molds until two-thirds full, and bake for 20-25 minutes, or until a toothpick inserted in the middle comes out clean.
Let the cupcakes cool before putting the frosting.
For the lemon frosting:  Beat together all the ingredients but the milk on medium speed until the mixture comes together and is well mixed. Slowly pour the milk and beat on low speed, then when it is all incorporated, turn the mixer up to high speed. Continue beating until the frosting is light and fluffy, at least 5 minutes. The longer the frosting is beaten, the fluffier and lighter it becomes.
When the cupcakes are cold, put the lemon frosting on top and decorate with a little lemon zest (optional) Next time I will put lemon curd in the cupcakes, I've never made them like this, and I bet it's worth giving it a try. Lorena has posted a recipe for lemon curd in her blog, so I encourage you to visit it. 



2 comments:

  1. oooohhhhh!!!
    a mí seguro que me gustarían un montón y yo noy ácida, jajajajaja

    ReplyDelete
  2. he vist fa un moment el lemon curd de la Lorena i he pensat en cupcakes de llimona...i arribo aquí i què em trobo?? que m'has llegit el pensament!! tenen un aspecte fantàstic, com sempre, Sílvia!!

    petons!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...