Wednesday, October 12, 2011

Cupcakes de Plàtan / Banana Cupcakes



Avui en dia estem acostumats a anar d’un lloc a un altre de manera individualista, anant de casa a la feina i de la feina a casa (fent parades entremig per anar al súper o fer encàrrecs) i destinant el temps lliure a coses que ens agraden a nosaltres només o a la nostra família. De vegades costa trobar el temps i el lloc per trobar-nos amb els altres, amb els amics, amb els companys, amb aquella gent que potser veiem sovint, fins i tot a diari, però amb la que només tenim temps de dir-nos hola i adéu.
Per això, una trobada de famílies i professors de l’escola, amb dinar de germanor inclòs, és una excusa fantàstica per poder parlar i conèixer millor persones amb les que compartim moltes coses, però amb les que ens és difícil poder tenir una conversa tranquilament.

Nowadays we are used to go from one place to another in an individual way, going from home to work and from work home (stopping in the middle at the supermarket or something similar) and spending our free time doing things that only we like or our family likes. Sometimes it’s difficult finding the time and place to meet the others, our friends, mates, and those people we often see, even daily, but with whom we only exchange a hello or goodbye.
This is why a families and teachers gathering at the school, with a nice lunch together included, is a great excuse to chat and get to know better people we share a great deal with, but with whom we find it hard to have a nice conversation.


Avui a l’escola no només ens hem pogut trobar i passar una bona estona plegats, sinó que també ens hem unit per tirar endavant una causa solidària pròpia. És una gran satisfacció veure tantes persones que aporten el seu granet de sorra per ajudar els altres, sobretot en temps difícils. Una persona sola no fa res, però tots junts PODEM!!! No deixeu de visitar la pàgina del nostre projecte a Gàmbia Som un Bloc.
A més, com que estic molt contenta pel dia d’avui, en el que a més hem tingut un temps extraordinari, i fins i tot calorós, doncs compartiré amb vosaltres una recepta de Cupcakes de Plàtan que us encantarà (porten pepites de xocolata a la massa i estan nyaaam!!). El frosting està fet amb mascarpone i també porta plàtan, per no oblidar-nos d’ell  ^-^

Today at school, not only have we met the others and had a great time together, we’ve also joined forces to carry out our own solidarity cause. It’s fantastic to see so many people contributing with their little bit to help the others, most of all considering the hard times we are having. One person cannot do anything on his/her own, but all together WE CAN!!! Don’t forget to visit the web page of our project in Gambia Som un Bloc (sorry it's only in Catalan, but you can see great pictures of the project there).
And because I’m very happy with today, when we’ve also had a wonderful weather, although even too hot, I’m going to share a recipe of Banana Cupcakes that I’m sure you’ll love (they have chocolate chips in the batter, yummy!!). The frosting is made with mascarpone cheese and banana too, we don’t want to forget it ^-^

La recepta és una adaptació per a Cupcake que he fet a partir d’una recepta per a muffins del llibre de William Sonoma.

The recipe is an adaptation for Cupcakes that I’ve made from a muffin recipe taken from the book by William Sonoma.

INGREDIENTS

235 g (1 ½ cups) farina
185 g (3/4 cup) sucre
1 ½ teaspoon bicarbonat
¼ teaspoon sal
125 g (½ cup) mantega a temperatura ambient
1 ou gran
2 o 3 plàtans molt madurs
3 tablespoons buttermilk
375 g (2 cups) pepites de xocolata

FROSTING
1 terrina mascarpone (250 g aproximadament)
1 plàtan molt madur
50 g sucre glass (o més si us agrada més dolç)

Pre-escalfeu el forn a 180ºC
En un bol, bateu la mantega i el sucre fins obtenir una mescla cremosa i llavors afegiu-hi l’ou.
En un altre bol, barregeu els ingredients secs: la farina, el bicarbonat i la sal. 
En un altre bol, aixafeu els plàtans i quan ja tingueu el puré, incorporeu-hi el buttermilk.
Afegiu la farina i el puré de plàtan a la barreja mantega de mantega que tenim al primer bol, en tres vegades, començant i acabant per la barreja de farina. Finalment, poseu-hi les pepites de xocolata i barregeu per a que quedin ben distribuïdes per la massa.
Distribuïu aquesta massa a les càpsules o motlles per a cupcake, omplint fins a 3/4.
Fornegeu durant 20-25 minuts, fins que els cupcakes estiguin dauradets per sobre o fins que al inserir un escuradents al mig, aquest surti sec.  
Deixeu refredar completament abans de posar el frosting a sobre.
Per al frosting, bateu tots els ingredients i deixeu endurir una mica la barreja a la nevera abans de posar-la a la màniga pastissera o directament sobre els cupcakes. Aquest frosting està boníssim!!!

 

INGREDIENTS

1 ½ cups (235 g) all-purpose flour
3/4 cup (185 g) sugar
1 ½ teaspoon baking soda
¼ teaspoon salt
½ cup (125 g) butter, at room temperature
1 large egg
2 o 3 very ripe bananas, mashed
3 tablespoons buttermilk
2 cups (375 g) chocolate chips

FROSTING
250 g approx mascarpone
1 very ripe banana, mashed
50 g confectioners’ sugar (or more if you like it sweeter)

Preheat the oven to 180ºC.
In a bowl, cream the butter and sugar until fluffy and then add the egg. In another bowl, stir in the dry ingredients: flour, baking soda and salt.
In a third bowl, mix together the mashed bananas and the buttermilk. Add the flour mixture and the mashed bananas to the butter mixture we have in the first bowl, in three additions, starting and ending with the flour mixture. Finally, blend in the chocolate chips and stir to distribute evenly in the batter.
Spoon this batter into the cupcake capsules or moulds, up to ¾ full.
Bake for 20-25 minutes, until the cupcakes are golden or until a toothpick inserted in the middle comes out clean.
Let cool completely before putting the frosting on top.
For the frosting, beat all the ingredients and let harden for a while in the refrigerator before putting it into the piping bag or directly onto the Cupcakes. This frosting is delicious!!





  

1 comment:

  1. These really look wonderful. I am new to your blog and spent some time browsing through your earlier posts. I'm so glad I did that. You have created a lovely spot for your readers to visit and I really enjoyed the time I spent here.I;ll definitely be back. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...