Thursday, November 3, 2011

Halloween Goodies and Pumpkin PieA més de les castanyes i els panellets, per cert, boníssims preparats per la meva mare i la meva filla que són unes súper artistes, aquest any hem tingut una gran varietat de postres de halloween: cupcakes i mini cupcakes de carabassa amb frosting de carabassa i unes carabassetes de fondant com a topping, pastís de carabassa deliciós i decorat amb una teranyina de xocolata, i galetes de halloween més simpàtiques que terrorífiques que van ser les delícies dels més menuts i també dels grans. Qui vol menjar res més amb tot això? Jo hauria fet una castanyada exclusiva de dolços!!! A part from the baked chestnuts and “panellets”, very good by the way prepared by my mom and my daughter who are really artists, this year we’ve had plenty of Halloween desserts: pumpkin cupcakes and mini cupcakes with pumpkin frosting and little fondant pumpkin toppers, delicious pumpkin pie decorated with a chocolate spider web, and more friendly than scary Halloween decorated cookies which both children and adults found terrific. Who wants to eat anything else with all these goodies? I would have celebrated Halloween only with sweet stuff!!! 
Per a la recepta dels cupcakes de carabassa, podeu anar aquí
Per a la recepta de les galetes, podeu anar aquíFor the recipe of the pumpkin cupcakes, go here
For the recipe of the cookies, go hereI ara us deixo la recepta del pastís de carabassa, que no només és típic per Halloween, sinó que a més són les postres per excel·lència als Estats Units per Thanksgiving. La recepta és de la Hummingbird bakery, i encara que a mi no em queda amb una crosta per sobre com es veu a la fotografia del llibre, és molt bo igualment. Si a vosaltres us queda amb crosta per sobre, m'expliqueu el vostre secret, eh?And now I leave the recipe of the pumpkin pie, which is not only typical for Halloween, but is also the classic Thanksgiving pie in the United States. The recipe comes from the Hummingbird bakery, and although when I bake it doesn’t come out with a fine crust on top as seen on the picture from the book, it’s still delicious. If you do get this crust, tell me your secret!!!
Ingredients per a la base (per a un motlle de 23cm de diàmetre)


260 g farina
1/2 teaspoon sal
110 g mantega


Posem la farina, la sal i la mantega en un bol i ho barregem amb l'ajut d'un batedor elèctric fins obtenir una consistència com de sorra. Hi afegim una cullerada d'aigua i ho barregem fins obtenir una massa homogènia. Hi afegim una segona cullerada d'aigua i ho tornem a barrejar. Si la massa és encara massa seca, s'hi pot afegir més aigua, però anant en compte de no afegir-n'hi massa. Emboliquem la massa amb film de cuina i la deixem reposar durant una hora.


Ingredients per al pastís de carabassa


1 ou gran
425 g puré de carabassa (aquí explico còm fer el puré)
235 llet evaporada (llet ideal)
220 sucre mòlt
1 teaspoon sal
1 teaspoon canyella molta
1/4 teaspoon gingebre mòlt
1 tablespoon farina


Preescalfar el forn a 170ºC
Enfarinem la zona de treball per estirar la massa base del pastís amb un corró. La col·loquem cobrint tot el fons del motlle i també els laterals.
En un bol, barregem l'ou, el puré de carabassa, la llet evaporada, el sucre, la sal, la canyella, el gingebre i la farina amb l'ajut d'una cullera de fusta, fins que quedi tot ben combinat i no quedin grumolls. 
Aboquem aquesta barreja sobre la massa base que tenim al motlle i ho fornegem tot durant 30-40 minuts, o fins que el farcit quedi ferm i no es bellugui quan sacsegem el pastís. 
Deixem refredar completament, és bo servit fred de la nevera fins i tot. Es pot acompanyar amb una mica de nata, tot i que és tan bo que ni cal. 

Basic Pie Crust Ingredients (for a 23-cm pie dish)

260 g flour
½ teaspoon salt
110 g unsalted butter

Put the flour, salt and butter in a bowl and beat on low speed with an electric mixer until you get a sandy consistency and everything is combined. Add one tablespoon water and beat until well mixed. Add a second tablespoon of water and beat until you have a smooth, even dough. If the dough is still a little dry, add a bit more water, but be careful not to add too much water.
Wrap the dough in cling film and leave to rest for one hour.

Pumpkin Pie Ingredients

1 large egg
425 g pumpkin purée (I explain how to make the purée here)
235 evaporated milk
220 g caster sugar
1 teaspoon salt
1 teaspoon ground cinnamon
1/4 teaspoon ground ginger
1 tablespoon flour

Preheat the oven to 170ºC
Lightly dust a clean work surface with flour and roll out the pie crust dough with a rolling pin. Line the prepared pie dish with the dough and trim the edges with a sharp knife.
Put the egg, purée, evaporated milk, sugar, salt, cinnamon, ginger and flour in a bowl and mix with a wooden spoon until everything is well combined and there are no lumps.
Pour into the pie crust and bake for about 30-40 minutes, or until the filling is set firm and doesn’t wobble when shaken.
Leave to cool completely, it’s even better served cold from the refrigerator. It combines well with a dollop of whipped cream, but it’s also delicious without it.3 comments:

  1. Molt i molt bo el pastís de carbassa, a casa és un clàssic de la castanyada, junt amb els panellets, les castanyes i els boniatos i aquest any hem incorporat les galetes decorades per tal que es divertíssim els nens. Moltes felicitats pel blog!

    ReplyDelete
  2. Aquest el farem ben aviat! No el trobo complicat i fa una pinta... a comprar gingebre i llet evaporada!

    ReplyDelete
  3. Ara mateix en tinc un al forn. He seguit les instruccions escropulosament així que espero que, com a mínim, estugui la meitat de bó que aquell que vas portar

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...