Friday, December 2, 2011

més i més galetes!!!! Tallers :) / cookies and more cookies!!!! Workshops :)

En aquestes darreres setmanes la meva vida s'ha omplert de galetes i més galetes!!!! En els tres tallers que he fet: dos a l'escola i un amb les cooperatives de consum de Castellar a Cal Gorina, he ensenyat a més de 60 persones a fer i a decorar galetes, i he fet més de 300 galetes en dues setmanes. Uff, vist així sembla espaterrant, oi? La veritat és que ha sigut molt divertit i tots ens ho hem passat molt bé. A més, s'han pogut descobrir vertaders artistes decorant galetes :) 


In these last weeks my life has been filled with cookies and more cookies!!!! In the three workshops I've conducted: two at the school and one in Cal Gorina in Castellar, I've taught more than 60 people to make and decorate cookies, and I've made more than 300 cookies in two weeks. Wow, seen like this it seems overwhelming, doesn't it? The truth is that it's been so much fun and we've all had a very good time. Besides, we've been able to discover true artists in decorating cookies :) 


Alguns dels meus alumnes galeters
Some of my cookie students

La recepta en paper que vaig preparar per als tallers està més ben explicada que la que tinc penjada al blog anteriorment, així que en al final d'aquesta entrada us deixo la recepta de les galetes de mantega un altre cop.

The recipe that I prepared in paper for the workshops is better explained than the one I posted in the blog previously, so at the end of this post I will write the recipe for the butter cookies again.

Fent la massa de les galetes
Making the cookie batter

I estirant-la amb el corró. 
Està dura la massa després de tenir-la a la nevera, eh?
And rolling it out with a rolling pin.
It's hard when the dough is cold from the refrigerator, isn't it?



Galetes directes al forn!!!
Cookies directly to the oven!!!

Un cop fetes i fredes estan llestes per a decorar :)
Once baked and cold, they are ready to decorate :)

Primer resseguim el contorn amb glassa més espesa, 
i després omplim amb glassa més líquida
First we make the outline with thick icing,
and then we fill it with running icing

Les galetes comencen a quedar xules, eh?
The cookies are getting nice, aren't they?

I ens ho passem genial
And we have great fun

Algunes galetes ja acabades
Some finished cookies

Els petits també ho van voler provar, hehe :)
The little ones also wanted to try :)

Les galetes fetes en aquest primer taller a l'escola es vendran properament en benefici del projecte de cooperació que l'escola El Casal té a Gàmbia. Animeu-vos a comprar-ne!!! S'accepten encàrrecs a l'adreça de correu que hi ha en aquest blog. 

The cookies made in this first workshop at the school will be sold in short. The benefits will be for the cooperation project the school El Casal has in Gambia. Don't hesitate to collaborate!!! I accept orders at the email address you can find in this blog.

I aquí us deixo la recepta de galetes que us he promès:

And here the cookie recipe I've promised:


Ingredients:

200 g mantega sense sal, a temperatura ambient
200 g sucre (mòlt)
1 ou batut
400 g Farina (i una mica més per estirar la massa)


Sabors opcionals:

Vanilla cookies: afegir extracte de vainilla o sucre de vainilla.
Lemon cookies: afegir la ratlladura d’una llimona
Orange cookies: afegir la ratlladura d’una taronja
Chocolate cookies: reemplaçar 50 g de Farina per 50 g de cacau en pols

Materials:

Batedor elèctric (o manual si sou valents)
Film de cuina
Guies
Corró
Talladors de galeta
Espàtula plana o ganivet
Paper de forn
Safata pel forn


Elaboració:

Batre la mantega a velocitat mitjana fins que aquesta es torni de color blanc. Afegir el sucre i l’aroma desitjat fins obtenir una crema homogènia. Incorporar l’ou batut (si volem fer galetes de colors, en aquest moment incorporar també el colorant). Afegir la Farina a velocitat baixa en tres vegades fins aconseguir una massa ferma.
Embolicar la massa en film de cuina i deixar refredar a la nevera com a mínim una hora.

Preescalfar el forn a 180ºC

Estirar la massa sobre una superfície enfarinada (sinó, la massa s’enganxarà, també es pot fer sobre paper de forn) amb l’ajut d’un corró. Per determinar el gruix de les galetes podem fer servir unes guies o dues fustes de tallar que es col·locaran en els extrem, descansant el corró sobre aquestes fustes.

Tallar les formes de les galetes amb talladors de galeta i retirar la massa que sobra. Posar-les sobre en una safata sobre paper de forn, amb una distància d’uns 3 o 4 centímetres, ja que al forn creixen una mica.

Fornejar durant 12 minuts aproximadament. Han de quedar blanquetes però més torrades pels costats. Al treure-les del forn dóna la sensació que estan crues, però al deixar refredar s’endureixen i estan perfectes.

Un cop Fredes, decorar amb glassa o amb fondant.


Decoració:


Es poden decorar les galetes amb glassa de sucre.

Ingredients:
250g sucre glass
4 cullerades clara d’ou pasteuritzada
10 gotes de llimona

Es combinen tots els ingredients a la batedora i es bat a velocitat alta durant 5 minuts. Un cop feta la glassa, es poden afegir unes culleradetes d’aigua fins obtenir la fluïdesa desitjada. El color de la glassa és blanc, però podem afegir colorant alimentari per obtenir el color que vulguem.

També es poden decorar les galetes amb fondant (comprat en tendes especialitzades). S’estira amb un corró, es talla amb la forma desitjada, i s’enganxa damunt la galeta amb pega comestible, nutella o similar.



Ingredients

200 g unsalted butter, at room temperature
200 g caster sugar
1 egg
400 g flour

Optional flavors:

Vanilla cookies: add vanilla extract
Lemon cookies: add grated lemon zest
Orange cookies: add grated orange zest
Chocolate cookies: replace 50 g of the flour with 50 g of cocoa powder.

Preparation:

In a bowl, cream the butter with the aid of an electric mixer, until obtaining a creamy and white mixture. Add the sugar and the chosen flavoring until obtaining a uniform cream. Mix in the beaten egg (if we want to make color cookies, we can add food color now). Add the flour using the mixer at low speed in three addition, until making a dough.
Make a ball with this dough and wrap it in film. Let it cool in the refrigerator for at least 1 hour.

Preheat the oven at 180ºC

Place the dough on a floured surface and roll it out using a rolling pin until having a two ½ inch (5 mm) thickness. To achieve an even thickness we can use guides on the rolling pin, or we can use two cutting boards as guides: the boards on the sides, the dough in the middle, and the rolling pin lying on these boards.

Use a cookie cutter to cut out the shapes of your choice. Lay the cookies on a baking tray lined with greaseproof paper, and leave a distance of 3-4 cm between them because they tend to grow a little in the oven.

Bake for 12 minutes approximately, or until white in the middle and a bit golden at the edges. When they come out of the oven it seems that they are not done enough, but when they cool they get harder and they are perfect.

Once the cookies are cold, they can be decorated with icing, or with fondant.

Decoration


Cookies can be decorated with sugar icing.

Ingredients:
250g icing sugar
4 tablespoons pasteurized egg whites
10 lemon drops

Combine all the ingredients in a bowl and beat at high speed for 5 minutes. Once the icing is made, you a little bit of water may be added until obtaining the desired consistency. The icing colour is White, but you can add food colour to have any colour wanted.

Cookies can also be decorated with fondant (bought at specialized shops). Roll it out with the help of a rolling pin, cut it in the desired shape, and place it on top of the cookie using edible glue, nutella, or similar. 







3 comments:

  1. IMPRESSIONANTS!!!! Sou uns artistes. Moltes felicitats per aquests cursets i endavant!

    ReplyDelete
  2. ostres, Sílvia! feia molts dies que no tenia ni temps per apropar-me a la teva "finestreta"..i avui em trobo amb aquesta sorpresa!! ja fas cursos!! i de cupcakes? molt bones festes, guapa!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...