Friday, September 16, 2011

Cupcakes de Carabassa / Pumpkin Cupcakes



Aquests cupcakes de carabassa són una passada, de fet, han desbancat els de chocolate chip, que fins ara eren els preferits dels meus fills!!! I no m'han caigut ni s'han aixafat, jejeje.

These pumpkin cupcakes are terrific, in fact, they have ousted they chocolate chip ones, which were my children’s' favorite until now!!! And I didn't drop them or ruin them, ahaha.

Ara que és temps de carabasses, val la pena aprofitar aquesta verdura tan poc valorada. Feu servir les que són més allargades i petitones, són més dolces i menys fibroses que aquelles tan rodonetes que fem servir per decorar a Halloween.

Now that it's pumpkin time, it's worth using this vegetable that is sometimes undervalued. Use the small squash, it's sweeter and less fibrous than the round pumpkin used for Halloween decorations.


Als Estats Units és típic utilitzar aquesta verdura en rebosteria, alhora de fer pastissos, magdalenes, cupcakes, i galetes, sobretot durant Thanksgiving. S'hi afegeixen espècies mòltes, les quals aporten un toc càlid i aromàtic. L'espècia reina és la canyella en pols, que contribueix amb un aroma molt agradable i dolç, però intens. Altres espècies són la gingebre en pols, el clau, el pebre mòlt i opcionalment la nou moscada.

In the United States it's typical to use this vegetable in baking, when making cakes, muffins, cupcakes and cookies, especially for Thanksgiving. They are usually flavored with some ground spices, which add a warm and fragrant flavor. Ground cinnamon is the primary spice, which contributes to a pleasant and sweet aroma, but intense. Other spices are ground ginger, cloves, allspice, and optionally nutmeg.


Ingredients:

200 g farina
1 tsp bicarbonat
1 tsp canyella en pols
1/4 tsp gingebre en pols
1/4 tsp clau en pols
1/2 tsp sal
115 g mantega, a temperatura ambient
200 g sucre
2 ous grans
1 tsp extracte de vainilla
75 g puré de carabassa
(per fer el puré, poseu la carabassa pelada i tallada a trossets en una safata, i fornegeu durant una mitja hora a 180ºC. Un cop cuita, aixafeu-la amb una forquilla i passeu-la per un colador xinès per treure'n l'aigua)

Preescalfeu el forn a 180ºC.
En un bol, bateu la mantega i el sucre fins obtenir una mescla cremosa. Afegiu-hi els ous, un a la vegada, és a dir, no hi afegiu el segon fins que el primer no estigui ben incorporat. Afegiu-hi també l'extracte de vainilla. 
En un altre bol, barregeu els ingredients secs: la farina, el bicarbonat, les espècies, i la sal. 
Afegiu aquesta barreja i el puré de carabassa a la de mantega que tenim a l'altre bol, en tres vegades, començant i acabant per la barreja de farina. 
Distribuïu aquesta massa a les càpsules o motlles per a cupcake, omplint fins a 3/4.
Fornegeu durant 20-25 minuts, fins que els cupcakes estiguin dauradets per sobre o fins que al inserir un escuradents al mig, aquest surti sec.  


 Ingredients:

1½ Cup (200g) flour
1 tsp baking powder
1 tsp ground cinnamon
¼ tsp ground ginger
¼ tsp ground cloves
1/2 tsp salt
½ Cup (115 g) butter, at room temperature
1 Cup (200 g) sugar
2 large eggs
1 tsp vanilla extract
¾ Cup (75 g) pumpkin purée
(to make the purée, place the pumpkin, peeled and chopped, on an ovenproof dish and bake for 30 minutes at 180ºC. Once it's baked, mash with a fork and strain to extract all the liquid) 

Preheat the oven to 180ºC.
In a bowl, cream the butter and sugar until fluffy. Add the eggs, one at a time, so don’t add the second one until the first is well incorporated. Also add the vanilla extract.
In another bowl, stir in the dry ingredients: flour, baking soda, ground species and salt.
Add this mixture and the pumpkin purée to the butter mixture we have in the other bowl, in three additions, starting and ending with the flour mixture.
Spoon this batter into the cupcake capsules or moulds, up to ¾ full.
Bake for 20-25 minutes, until the cupcakes are golden or until a toothpick inserted in the middle comes out clean.


Per sobre hi vaig posar Frosting de Nata i Formatge, encara que sense frosting també estan boníssims!! 


The top is Whipped Cream Cheese Frosting, although the cupcakes without the frosting are equally delicious!!


Font: Joyofbaking.com
Source: Joyofbaking.com

Tuesday, September 13, 2011

Galetes Botó / Button Cookies


Us deixo un collage amb fotografies d'unes Galetes en forma de botó que vaig fer per a la meva amiga Maria. Té un blog fantàstic amb tot de coses de manualitats, punt de creu i patchwork, una monada, vaja. Us recomano que el visiteu, es diu "libélulas lilas y botones azules".
La recepta de les galetes la podeu trobar aquí.

Here I post a collage with pictures of Button shape cookies that I baked for my friend Maria. She has a great blog with all kinds of crafts, like cross stitching and patchwork, it's super cute. I recommend you to visit it, it's called "libélulas lilas y botones azules" (purple dragonflies and blue buttons).
The recipe for the cookies can be found here.

Monday, September 12, 2011

Chocolate Cupcakes











No us ha passat mai que, feu el que feu, teniu mala sort? A mi em va passar amb aquests Cupcakes de Xocolata. 


Has it ever happened to you that, whatever you do, you are veeeery unlucky? This happened to me with these Chocolate Cupcakes.



Havíem organitzat un sopar amb els companys de feina. És una tradició que tenim en acabar les vacances i es tracta d'un sopar temàtic on tothom porta un plat típic d'on ha estat estiuejant. Divertit, oi? En aquest sopar sempre acabem menjant un munt de formatge i embotit típic d'alguna zona, que és el més fàcil de portar d'allà on s'hagi estat. Aquest any, però, la gent també s'ha atrevit a preparar alguna cosa típica a casa, com pipirrana, "duelos y quebrantos", empedrat... boníssim!! Com que nosaltres hem estat a la Cerdanya i preparar un trinxat amb aquesta calor em semblava una mica fort, vaig decidir preparar Cupcakes de Xocolata farcits de gelea de gerds (dels que vem collir a Lles), amb frosting de formatge i nata. La veritat és que van quedar moooolt bons. Els cupcakes van quedar molt esponjosos i suaus, i el frosting va anar perfecte. La gelea de gerds la vaig posar als cupcakes un cop van estar fets, fent un foradet al mig del cupcake amb un estri d'aquells que es fan servir per treure el cor de les pomes. 




We had organized a dinner with my colleagues from school. It’s a tradition we have after the end of the summer holidays. It’s a theme dinner in which we bring a typical product or dish from the place where we have been on vacation. Seems like fun, doesn't it? In that dinner we always end up eating a lot of typical cheese and sausages, which is the easiest to take from where one has been. This year, however, some people even dared to cook some typical dishes, like “pipirrana”, “duelos y quebrantos”, “empedrat”... really delicious!! We had been in the Pyrenees and I thought that cooking “trinxat” (a typical dish from the Pyrenees with cabbage, potato and streaky bacon) in such temperatures (it’s still more than 30ºC here) would be too much, so I decided to make Chocolate Cupcakes filled with Raspberry Jelly (raspberries picked by us in Lles), and whipped cream cheese frosting on top. The truth is that they turned out sooooo good. The cupcakes were very fluffy and soft, and the frosting matched perfectly. I filled the cupcakes with raspberry jelly once they cooled, making a little hole in the center using a tool for taking apple cores out.



Doncs ara us explico la mala sort que vaig tenir amb els cupcakes. El sopar era a Sabadell, així que havia d'agafar els meus cupcakes i ficar-los al cotxe per anar-hi. No tinc cap caixa ni transportador de cupcakes (el que vol dir que aviat n'hauré d'aconseguir algun), així que els vaig posar repartits en dos plats, i sobre el seient de l'acompanyant, ben falcats per a que no m'anessin amunt i avall a les corbes. Però en pujar la rampa del garatge.... la meva falca no va resistir i 4 cupcakes van rodolar pel seient!!! Els vaig poder rescatar, però el frosting va quedar tot aixafat, sniff!


So now I will tell how unlucky I was with these cupcakes. Dinner was in Sabadell, so I had to take my cupcakes and put them on my car to go there. I don’t have any box or transporter for cupcakes (which means I will have to get one soon), so I placed the cupcakes on two plates, and then on the front seat, all well wedged to avoid the plates going up and down during the journey. But while going up the garage ramp.... my wedge couldn’t resist and 4 cupcakes rolled down the seat!!!! I could rescue them, but the frosting was all ruined, sniff!


Després, en arribar a Sabadell, vaig poder aparcar a la porta de casa la Tere, però al sortir del cotxe, plaff, un altre cupcake va caure a terra!! i és clar, va quedar vem esclafat i no el vaig poder recuperar.


Later, when I arrived in Sabadell I could luckily park in front of Tere’s place, but as I was coming out of the car, plaff, another cupcake fell on the floor!!, of course, I couldn’t rescue this one.


Però no queda aquí la mala sort amb els cupcakes, no. Els vem posar a la nevera per a que no es desfés el frosting, fins aquí tot bé, però la gent va anar arribant i volent guardar les seves coses a la nevera també. En una d'aquestes operacions de voler encabir les coses tipus tetris a la nevera, un dels plats amb cupcakes va anar a terra i es va trencar!!!! Total, que dels 15 cupcakes que havia fet originalment (restant-ne dos que vaig deixar a casa per a que mengessin de postres), al final se'n van salvar 8, i els vem haver de partir per la meitat per a que tothom en pogués tenir un tros. Jo, encara que només mengés mig cupcake, el vaig gaudir molt.


But my bad luck with cupcakes doesn’t end here. We placed them in the refrigerator because we didn’t want the frosting to get all runny, so far so good, but as people arrived, they also wanted to keep their food in the refrigerator. In one operation wanting to fit all sort of things in the refrigerator, like in a Tetris, one of the cupcake plates slipped out and it broke!!!!  In all, from the 15 cupcakes I had made originally (apart from the 2 I left at home for my family to eat for dessert), we ended up with only 8, so we had to split them for all the people to have some. I, although I could only eat half a cupcake, enjoyed it very much.




I ara no m'enrotllo més i us escric la recepta.

Ingredients:

200 g farina
2 tbsp cacau en pols
1/2 tbsp bicarbonat
1/2 tbsp llevat químic
180 g sucre
100 g mantega, a temperatura ambient
1 ou gran
1/2 tsp extracte de vainilla
50 ml buttermilk

Prescalfeu el forn a 150ºC.
Barregeu els ingredients secs en un bol (farina, cacau, bicarbonat i llevat).
En un altre bol, batiu la mantega i el sucre amb l'ajut d'un batedor elèctric, fins obtenir una crema. Afegiu-hi l'ou i bateu fins que quedi ben incorporat. Finalment, afegiu-hi la barreja amb la farina i el buttermilk en tres cops, començant i acabant per la farina. 
Ompliu les càpsules o motlles o cupcake fins a dos terços, i fornegeu uns 25-30 min a 150ºC.
Deixeu refredar els cupcakes mentre prepareu el frosting de Nata i Formatge. Feu un forat al centre del cupcake i ompliu amb gelea de gerds o melmelada. Finalment poseu el frosting damunt i adorneu.
Nyaaaami!!!



And here comes the recipe.



Ingredients:


200 g flour
2 tbsp powder cocoa
1/2 tbsp baking soda
1/2 tbsp baking powder
180 g sugar
100 g butter, at room temperature
1 large egg
1/2 tsp vanilla extract
50 ml buttermilk

Preheat the oven at 150ºC.
Mix the dry ingredients in a bowl (flour, cocoa, baking soda and baking powder).
In another bowl, cream the butter and sugar with the help of an electric mixer. Add the eggs, one at a time, until they are well incorporated. Finally, add the flour mixture and the buttermilk in three additions, starting and ending with the flour. 
Fill in the cupcake capsules or moulds to two thirds, and bake for 25-30 minutes, or until a toothpick comes out dry when inserting it in the middle.
Let cool on a wire rack while you make the whipped cream cheese frosting.
Make a hole in the center of the cupcakes and fill in with raspberry jelly or jam.
Finally, put the frosting on top and decorate.
Nyaaaaami!!!








Wednesday, September 7, 2011

Cupcakes de Vainilla amb Buttercream de Gerds / Raspberry Buttercream Vanilla Cupcakes


Cupcakes fent servir la recepta que podeu trobar al meu blog aqui. Quan entreu a aquest link veureu que hi he afegit fotografies i que he canviat alguna coseta de la recepta, que és com he fet els cupcakes que veieu aquí i d'aquesta manera la magdalena queda més esponjosa.

Cupcakes using the recipe that you can find in my blog here. When you go to this link, you'll see I've added some pictures and that I've changed some things in the recipe, it's how I've made these cupcakes you see here and this way they are flufflier.


Veureu que la recepta porta buttermilk en comptes de llet. Us explicaré què és el buttermilk i per què s'utilitza.
El buttermilk és un producte làctic. Originalment era el líquid que quedava al batre la mantega per separar-ne la nata.
També és un tipus de beguda làctica fermentada, comuna en països càlids (l'orient mitjà, Pakistà, India, etc.) on la llet fresca s'agriaria ràpidament. A més, és popular als països escandinaus i els Països Baixos, encara que tinguin un clima més fred.
Avui en dia, el buttermilk és un producte làctic fermentat. A la llet de vaca li afegeixen una bacteria d'àcid làctic (streptococcus lactis), que fa que es formi un gust una mica agre, semblant al del iogurt. L'àcid de la llet també fa que el buttermilk sigui més cremós que la llet sola.
El buttermilk s'utilitza en masses per a pastissos i cupcakes, ja que en combinació amb el bicarbonat fa que es crein bombolletes, les quals fan que la massa quedi més esponjosa.
Si no podeu comprar buttermilk, a casa nostra és bastant difícil, podeu fer servir llet sencera de vaca tallada amb suc de llimona o amb vinagre blanc. La proporció és d'una cullerada gran de suc de llimona per 250 ml de llet, i deixar reposar 10 minuts. També es pot fer servir iogurt natural.






Buttermilk is a dairy drink. Originally, buttermilk was the liquid left behind after churning butter out of cream. It also refers to a fermented milk drink common in warm climates (Middle East, Pakistan, India) where fresh milk would go sour so quickly. It is also popular in Scandinavian countries and in the Netherlands, although their climate is colder.


Nowadays, buttermilk is a fermented dairy product. A lactic acid bacteria (streptococcus lactis) is added to cow's milk, creating a sour taste caused by acidity in the milk, similar to yoghurt. The acid also makes buttermilk to be creamier than normal milk. 

Buttermilk is used in cake and cupcake doughs because combined with baking soda, little bubbles are created, and so the doughs turn out fluffier. 
If you can't buy buttermilk, in some countries it's quite difficult, you can use normal cow's milk and add lemon juice or white vinegar. The proportion is one tablespoon of lemon juice for each cup of milk (250 ml), and let rest for 10 minutes. Yoghurt may also be used instead. 





El frosting està fet amb buttercream al qual he afegit una cullerada de gelatina de gerds, feta per mí mateixa amb els gerds que vem collir aquest estiu!!! En aquests cupcakes no hi ha colorants, aromes artificials ni precuinats, tot és natural, i això es nota mooolt en el sabor.

The frosting is made with buttercream in which I've added a spoon of raspberry jelly, homemade by me with the raspberries we picked up this summer!!! In these cupcakes there is no food coloring, artificial flavours or pre-cooked stuff, everything is naturally made from scratch, and you can reaaaally tell in the taste


Font: joyofbaking.com
Source: joyofbaking.com

Sunday, September 4, 2011

Galetes de mantega / Butter cookies


Aquestes galetes devien ser bones, perquè els meus companys de feina no en van deixar ni una l'altre dia quan les vaig portar per esmorzar. Els nens també les van trobar boníssimes, i després a la tarda les vem intentar decorar amb royal icing. El resultat no va ser molt bo, encara he d'afinar la textura del royal icing i la traça amb la màniga, però va ser divertit, i va quedar prou bé.

These cookies must have been good, because my colleagues ate them all up last day when I took them to work for a morning snack. The kids also found them delicious, and in the afternoon we tried to decorate them with royal icing. The result wasn’t so good, I still have to improve the texture of the royal icing and the trace with the piping bag, but it was fun, and it turned out quite well.

Recepta per a les galetes de mantega (per a unes 25 galetes mitjanes):
200 g mantega sense sal, a temperatura ambient
200 g sucre blanc fi 
1 ou
400 g farina

sabors opcionals:
galetes de vainilla: afegir-hi extracte de vainilla
galetes de llimona: afegir-hi ratlladura de llimona
galetes de taronja: afegir-hi ratlladura de taronja
galetes de xocolata: reemplaçar 50 g de farina per 50 g de xocolata en pols

En un bol, batre la mantega, el sucre i el sabor escollit amb l'ajut d'un batedor elèctric, fins obtenir una mescla cremosa. No s'ha de batre massa o les galetes s'estendran massa al forn.
Barregeu-hi l'ou batut, i aneu-hi afegint la farina amb el batedor a baixa velocitat fins formar una massa.
Formeu una pilota amb la massa i emboliqueu-la amb film transparent. Deixeu-ho refredar a la nevera durant al menys una hora.
Poseu la massa sobre una superfície enfarinada i amasseu-la una mica. Amb un corró, esteneu la massa fins obtenir un gruix d'uns 5 mm.
Feu servir un tallador de galetes per tallar les formes que vulgueu per a les vostres galetes. 
Poseu les vostres galetes en una safata per al forn coberta amb paper de fornejar. 
Fornegeu durant 8-12 minuts a 180ºC, o fins que els costats estiguin daurats.
Deixeu refredar sobre una reixeta, i quan estiguin fredes, es poden decorar amb royal icing blanc, o royal icing acolorit amb colorant alimentari, veureu que és molt divertit, i el resultat és molt sorprenent.
Aquí podeu veure els resultats de la decoració que van fer els nens, xula, eh? 







Recipe for the butter cookies (for 25 medium-sized cookies):
200 g unsalted butter, room temperature
200 g caster sugar
1 egg
400 g flour

Optional flavors:
Vanilla cookies: add vanilla extract
Lemon cookies: add grated lemon zest
Orange cookies: add grated orange zest
Chocolate cookies: replace 50 g of the flour with 50 g of cocoa powder.

In a bowl, cream the butter with the sugar and the chosen flavoring with the aid of an electric mixer, until obtaining a creamy mixture. Don’t overwork, or the cookies will spread in the oven.
Mix in the beaten egg and then add the flour using the mixer at low speed, until forming dough.
Make a ball with this dough and wrap it in film. Let it cool in the refrigerator for at least 1 hour.
Place the dough on a floured surface and knead briefly. Roll out using a rolling pin until having a two ½ inch (5 mm) thickness.
Use a cookie cutter to cut out the shapes of your choice. Lay the cookies on a baking tray lined with greaseproof paper.
Bake for 8-12 minutes at 180 ºC, or until golden at the edges.
Let cool on a wire rack. Once the cookies are cold, they can be decorated with white royal icing, or with colored one using food color, you’ll see it’s so much fun, and the result is very surprising.
You can see the results of the kids’ decorations on top and also below, it's nice, isn’t it?



Font: Pretty Party Cakes de Peggy Porschen
Source: Peggy Porschen's Pretty Party Cakes
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...