Tuesday, August 30, 2011

Chocolate Chip Chocolate Frosting Cupcakes



Tinc moooltes coses per explicar-vos, i sí, sí, heu llegit bé el títol, cupcakes amb xocolata per tot arreu!!!! Ja som a casa després de les vacances (buaaaa), i una de les primeres coses que van dir els meus fills va ser: mare, ara ja podem fer cupcakes a casa!!! Podem fer-ne dels nostres preferits? I evidentment, els cupcakes prefereits dels nens són els de xocolata, i el que realment els agrada és trobar-se els trossets de xocolata, així que vem afegir pepites de xocolata a la massa dels cupcakes. Deliciós!!!

I've got maaany things to tell you, and yes, you read the title right, cupcakes with chocolate everywhere!!!! We are back home after summer holidays (buaaaa), and one of the first things my children told me was: mom, now we can bake cupcakes at home!!! Can we make our favorite? And of course, the kids' favorite cupcakes are the chocolate ones, but what they really like is finding the chocolate bits in them, so we added chocolate chips to the cupcake batter. Delicious!!!



Però abans de posar-nos a la treballar a la cuina, us he de dir que vaig anar a Barcelona a fer ruta de cupcakes!!! Vaig anar a tres llocs que valen la pena. El primer és la botiga Mundo de la repostería, que vaig trobar surfejant per internet. Tenen botiga física a Barcelona i també botiga online. Tenen moltes cosetes i vaig carregar una cistella amb colorants en gel, purpurina comestible, càpsules per a cupcakes, boquilles per fer flors i per decorar galetes, sprinkles, i també pasta fondant preparada blanca pettinice (que no he provat mai, però que provaré d'aquí a poc, ja us explicaré). L
La segona parada va ser a Cup and Cake Barcelona, està al carrer Enric Granados 145 de Barcelona, i és un lloc encantador!!! Fan Cupcakes i pastissos ells mateixos, sense additius, conservants ni aromes artificials, a més, tot té una pinta fantàstica i el sabor és encara millor. Si sou a Barcelona i busqueu un lloc per prendre un bon cafè acompanyat d'un pastisset o d'un cupcake, aquest és el vostre lloc!!! Jo vaig provar un cupcake the xocolata, com no, i el vaig trobaar mooolt bo. Crec que el frosting portava una mica de canyella, i la madalena era molt esponjosa, i amb canyella crec que també.
Finalment vaig anar a espategar a la botiga Cooking, The Kitchen Company, al carrer Provenza 249. Tenen les millors marques relacionades amb el món de la cuina, i una secció dedicada a la pastisseria, amb motlles, talladors de galetes, mànigues pastisseres i boquilles, i un munt d'utensilis i gadgets fantàstics.





But before we started working in the kitchen, I have to tell you that I went to Barcelona to cupcake tour!!! I went to 3 worthwhile places. The first is the shop Mundo de la repostería, that I had found surfing the internet. They have a physical shop and also an online one. They sell many baking and cake related things and a filled a basket with gel food color, edible glitter, cupcake capsules, piping tips for making flowers and for decorating cookies, sprinkles, and also white pettinice fondant (I've never tried it before, but I will in short and let you know about it).
The second stop was at Cup and Cake Barcelona, located in the 145 of Enric Granados Street, Barcelona, a really charming place!!! They make home-baked Cupcakes, without additives, preservatives or artificial flavors, besides, everything looks so great and the taste is even better. If you are in Barcelona and look for a place to stop by and have nice coffee with a piece of cake or a cupcake, this is your place!!! I tried a chocolate cupcake, of course, and I found it veeeery good. I think that the frosting had some cinnamon, and the muffin was very springy, with cinnamon I also think.
Finally, I dropped by the store Cooking, The Kitchen Company, in the 249 of  Provenza Street. They sell the best brands related with the world of cooking, and they have a cake department filled with molds, cookie cutters, piping bags and tips, and many great tools and gadgets.


També us he d'explicar que em va arribar el llibre que vaig demanar de la dissenyadora anglesa de pastissos i cupcakes Peggy Porschen. El llibre és una passada, amb fotos i explicacions magnífiques. Tinc moooltes ganes de començar a fer alguna de les seves propostes, quina emoció!!!

I also have to tell you that I received the book that I ordered from the English cake and cupcake designer Peggy Porschen. The book is excellent, with great pictures and explanations. I can't wait to start making some of her proposals myself, I'm sooo excited!!


Ok, aquí va la recepta dels Chocolate Chip Chocolate Frosting Cupcakes :-)))

Ok, here the recipe of the Chocolate Chip Chocolate Frosting Cupcakes :-)))

  

Ingredients:

125 g (1/2 cup)  mantega sense sal, fosa
375 ml (3/4 cup) llet
2 ous grans
1 tbsp extracte de vainilla
315 g (2 cups) farina
185 g (3/4 cup) sucre
1 sobre llevat químic (royal)
1/2 tsp sal
375 g (2 cups) pepites de xocolata

Per al frosting: Ganache de xocolata

Prescalfeu el forn a 180ºC.
En un bol, barregeu la mantega fosa, la llet, els ous i la vainilla.
En un altre bol, barregeu la farina, el sucre, el llevat i la sal. Feu-ne forma de volcà, i al mig afegiu-hi la barreja de mantega i llet. Bateu fins que quedi una mescla homogènia, i finalment tireu-hi les pepites de xocolata fent servir una espàtulao de goma o silicona. Vigileu que no es trenqui la xocolata.
Poseu la massa a cada càpsula o motlle per a muffins o cupcakes, omplint fins a una mica més de la meitat.
Fornegeu fins que estiguin daurats per sobre i que al punxar-hi un escuradents al mig, aquest surti net.
Quan ja estiguin fets, deixar refredar sobre una reixeta, i ja està!!!
Jo he tingut una mica de problemes al fornejar-los, ja que per alguna raó la porta del forn no va quedar ben tancada i no m'han crescut ni quedat com de normal, però tot i així m'han quedat bons. Normalment em queden força semblants als de la foto del llibre Muffins de William Sonoma.



Un cop són freds, poseu-hi el frosting per sobre fent servir una màniga pastissera i la boquilla que més us agradi. Jo n'he fet servir una amb forma d'estrella. Per sobre el frosting la meva filla no ha pogut resistir la temptació de posar-hi una mica de purpurina comestible. Què deu tenir la purpurina que torna totes les nenes (grans in petites) boges?






Ingredients:

1/2 cup (125 g) unsalted butter, melted
3/4 cup (375 ml) milk
2 large eggs
1 tbsp vanilla extract
2 cups (315 g) flour
3/4 cup (185 g)  sugar
1 package royal baking powder (2 teaspoons)
1/2 tsp salt
2 cups (375 g) chocolate chips

For the frosting: Chocolate Ganache

Preheat the oven to 180ºC (350ºF).
In a bowl, whisk together the melted butter, milk, eggs and vanilla.
In another bowl, stir together the flour, sugar, baking powder and salt. Make a well in the center and add the butter and milk mixture. Beat until smooth and well mixed. Finally, fold in the chocolate chips using a rubber or silicone spatula. Be careful not to break up the chocolate.
Spoon the batter into each muffin-cupcake capsule or mold, filling it a little bit more than half way.
Bake until golden, a toothpick inserted into the center should come out clean.
Once they are done, let cool on a wire rack, and that's it!!!
I had some trouble when baking them because, for some reason, the oven door didn't close properly and they didn't raise or come out as usual. Anyway, they were still good. Normally they come out similar to the picture in William Sonoma's book Muffins.


Once they've cooled, you can put the frosting on top using a piping bag and your prefered tip. I used a star shaped one. My daughter couldn't resist putting some edible glitter on top of the frosting. What do glitters have that make all girls (small and grown-up) go crazy?


1 comment:

  1. Nena, quina passada, és que penses canviar de professió o què?????

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...