Saturday, August 6, 2011

Xoco-muffins amb els nens / Choco-muffins with the kids


A l’estiu venim a Lles de Cerdanya, als Pirineus Catalans. És un lloc meravellós, on estem envoltats de muntanyes i de prats plens de flors silvestres. Tot és tranquil·litat, calma i frescor (frescor de veritat, a la nit dormim amb el nòrdic!). La caseta on ens estem és súper mona. És tota de fusta i molt, molt petitona, però que hem anat fent nostra i trobem molt acollidora. La cuina… bé, la cuina no té forn, així que estaré tot l’agost sense fer muftins ni pastissos, ains…

In the summer we come to Lles de Cerdanya, in the Catalan Pyrenees. It’s a wonderful place, surrounded by high mountains and meadows filled with wild flower. All is quietness, calm and freshness (real freshness, at night we sleep with our Nordic blanket!).The house where we are staying is super cute. It’s little, very little wooden house that we love and that’s very warm and homely. They kitchen.... well, the kitchen doesn’t have an oven, so I’ll spend all August without baking muffins or cakes, ains....


Però l’Alma d’Objetivo Cupcake Perfecto m’ha donat una idea per poder fer amb els nens, i de pas participar en el concurs Papi… Mami… Yo también! Es tracta de fer xocolatines amb els nens, i sabeu què? No es necessita forn, bien!!!

But Alma from Objetivo Cupcake Perfecto gave me an idea that I can make with the kids, and also participate in the contest Papi... Mami... Yo también! (Daddy... Mummy... Me too!) We’ll make decorated chocolate muffins with the kids, and know what? No oven needed, good!!!

Avui al matí hem anat al súper de Bourg-Madamme a comprar els ingredients. Ja sabia jo que allí trobaria tot de coses xules per decorar les xocolatines, i és que aquests francesos són la bomba preparant coses a casa, com pa, pastissos, melmelades… i tenen un munt de coses que no es troben a casa. Ja de pas, he comprat tot de farines per fer pa!!! Tenen tota mena de preparats per fer pa de pagès, de cereals, o integral… també farines ecològiques de diferents tipus, i llevat de forner deshidratat. Podeu comptar que no m’he pogut resistir, oi? Encara que m’hauré d’esperar a tornar a casa per poder fer els primers pans, ains…

In the morning we went to the supermarket in Boug-Madamme to get the ingredients. I knew I would find great stuff to decorate our chocolate there, this French people are terrific at making home-made thing, like bread, cakes, jam... and they have many things that are difficult to find in Spain. I also bought a lot of flour to bake bread!!! I found different kinds of prepared flour to make country bread, whole-grain bread or bread with cereals.... also eco flour of different kinds, and dehydrated yeast too. You know I couldn’t resist, would you? Although I’ll have to wait to go home to start baking the first bread, ains..

.

També he trobat tot de coses per als muffins i els cupcakes: El primer que he trobat, només entrar al súper, i a l’apartat dels llibres, és un llibre de receptes de xocolata. S’anomena “chocolate croquant”, i té un munt de receptes per fer amb xocolata, i unes fotos magnífiques. Segur que la meva sogra, súper amant de la xocolata, estarà mòlt contenta amb aquesta adquisició que he fet. Caminant tres passes més, he trobat una caixeta amb motlles de silicona de colors per fer muffins, súper monos!!! La caixeta ve amb un mini-llibret amb sis receptes força bones per a fer muffins. Ja els provaré i posaré al blog, eh?

I also found lot of stuff for my muffins and cupcakes: the first I found, at the very entrance of the supermarket, and in the book department, is a cook book for chocolate. It’s titled “chocolate croquant” and it’s got many chocolate recipes and great pictures. I’m sure my mother-in-law, a super chocolate lover, will be very happy with this acquisition. Just three steps away, I found a box with color silicone muffin capsules, super cute!!! The box also had a mini-book with six muffin recipes that are quite good. I promise I will try and post it on the blog!!

A part, he trobat aroma de flor de taronger (que s’inclou en moltes de les receptes que tinc, però que jo no havia posat mai, fins ara!!!), aroma de vainilla (encara que crec que m’agradarà més l’extracte de vainilla, ja veurem), i un munt d’sprinkles de sucre i de xocolata per decorar els cupcakes i pastissos, i que hem fet servir amb els nens per decorar les xoco-muffins. N’hi ha de cors, d’estrelles, de boletes….

Quan hem acabat de comprar totes aquestes “marranades” bones, ja era l’hora de dinar i la llibreria del davant del súper era tancada!!! Llàstima, perquè segur que hauria trobat un munt de llibres i revistes de cuina i de rebosteria franceses, que són molt xules, i hauria remenat una estona per l’apartat de patchwork i manualitat (eh, Maria?)

Finally, I found orange flower flavor (included in many recipes I have, but that I hadn’t used before, until now!!!) vanilla flavor (although I think I will like vanilla extract better, we’ll see), and a lot of different sugar and chocolate sprinkles to decorate cupcakes and cakes, and that we will use with the kids to decorate our choco-muffins. I’ve got hearts, stars, little balls....

When we finished shopping all this sweet goodies, it was lunch time and the book shop in front of the supermarket was closed!!! It’s a pity, because I’m sure I’d have found plenty of cooking and baking French books and magazines, they are great, and I’d have taken a look at the patchwork and crafting department (you know, Maria)

A la tarda, ens hem posat a treballar amb la xocolata, que els nens estaven ansiosos per començar!!! Aquests són els meus petits cuiners.

In the afternoon we started working with the chocolate, the kids were nervous to start!!! These are my little chefs.


Necessitem:

  • motlles de plàstic rectangulars (o de qualsevol forma). Nosaltres hem fet servit càpsules de muffin de silicona, i també un motlle amb forma de cor!!!!!!!
  • 200 g xocolata amb llet, negra o blanca
  • paper del forn
  • una mica de mantega
  • un bol per al microones o un pot per desfer la xocolata
  • xuxes, caramels, fruits secs, sprinkles, purpurina comestible, xips de xocolata... per decorar la nostra xocolatina
We need:

  • rectangular plastic molds (or any other shape), We used silicone muffin capsules, and also a heart-shaped mold!!!!
  • 200 g milk, dark or white chocolate
  • oven paper
  • a bit of butter
  • a bowl for the microwave or a pot to melt the chocolate
  • candy, nuts, sprinkles, edible glitter, chocolate chips... to decorate our chocolate


Els passos que hem seguit per a les xoco-muffins.

The steps we’ve followed for our choco-muffin


I després de dues hores a la nevera, nyam nyam, han quedat així de bé i així de bo. És tot de xocolata!!!

After two hours in the fridge, nyami nyami, this is how good they came out. It's all chocolate!!!






2 comments:

  1. I no me has esperado????
    Bueno... Esto tiene fácil arreglo, volvemos a bourgmadame!!!!
    Creo que lo mismo llego tarde a decirte que me guardes un trozo pero para la próxima remesa me debes un cachito!!!!
    Un beso guapísima

    ReplyDelete
  2. Amb aquests nens tan guapos i aquest entorn... ha de sortir bo per força! (Triaré la recepta més facileta per començar... hahha!)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...