Saturday, October 8, 2011

Yes, yes, yes, I'm here and Milk Bread



Sí, sí, sí, sóc aquí!!! Després d’unes setmanes plenes de coses, amb els caps de setmana ocupats, (amb viatge a Londres inclòs, prometo publicar fotos aviat!!!) he tornat al blog, visca!!! No us penseu que he estat sense fer res a la cuina en tot aquest temps, de fet, he provat un munt de receptes noves que aviat compartiré amb vosaltres, però d’una en una, si us plauJ
Tinc un pastís de formatge i nabius pendent que és una passada. El vaig treure del blog de la Lorena, Baked with Love. És d'una noia catalana que viu a Suècia i és xulíssim, ja sabeu que tinc una debilitat amb aquest país, però sobretot per totes les seves cosetes dolces... Per cert, el blog està de sorteig, així que feu-li una ullada!!!

Yes, yes, yes, I’m here!!! After some weeks filled with things, with busy weekends (trip to London included, I promise to publish pictures soon!!!), I’m back to the bloc, hurray!!! Don’t you think I haven’t done anything in the kitchen all this time, in fact, I’ve tried a lot of new recipes that I will soon share with you, but one at a time, please J
I've got a blueberry cheesecake that I'll publish soon. I got the recipe from Lorena's blog, Baked with Love. It's from a Catalan girl living in Sweden and it's terrific, you know I love that country, but mostly all the sweet stuff they make... By the way, the blog is having a give away, so take a look at it!!! 

Amb la tornada al cole vaig provar de fer panets de llet per als entrepans dels nens, i van quedar espectaculars, així que el serà el primer que compartiré amb vosaltres. Van quedar tan bons, que de seguida en vaig haver de tornar a fer, ja que no només van bé per fer entrepans infantils, sinó que també són genials per esmorzar o berenar.  
Potser us semblarà una mica difícil això de fer pa, la veritat és que s’ha de ser molt meticulós amb les mesures, amb els temps de repòs i fermentació, i amb la cocció, però si ho segui tot al peu de la lletra us sortiran fantàstics!!

With the going back to school I tried to bake some milk bread for the kids’ sandwiches, and they came out great, so this will be the first I’ll share with you. They came out so good, that I soon had to bake another batch. They are not only good for children’s sandwiches, they are also great for breakfast or snacks.
Baking bread may seem a bit difficult to do, the truth is that you need to be very careful with measurement, resting and fermentation times and with baking, but if you follow the instructions meticulously, this will come out fantastic!!

 

Recepta per a 10 barretes (segons el llibre PAN de Xavier Barriga)

500 g farina de força mitjana (jo faig servir 250 g de farina de força i 250 g de farina normal)
12 g sal
40 g sucre
25 g llet en pols
20 g mel
1 ou + 1 ou per pintar
250 ml llet fresca
50 g mantega a temperatura ambient
25 g llevat fresc (7 g llevat sec de forner)

Amassar amb la màquina de fer pa, amb el programa d”amasado” (també es pot fer a mà però jo ho trobo molt feixuc i pesat). Posem tots els ingredients en el bol de la màquina, menys la llet que anirem incorporant a poc a poc durant l’amassat. Deixeu que el robot treballi fins que la massa estigui llisa i es desenganxi de les parets del bol. Jo deixo treballar la màquina fins que fa la primera parada, després d’haver estat amassant durant uns 10 minuts aproximadament.
Traieu la massa del bol i llavors talleu porcions de 80 grams i deixeu-les reposar 30 minuts tapades amb un drap humit.
Formeu barretes sense punta i poseu-les a la safata del forn. Pinteu-les amb l’ou lleugerament batut i barrejat amb una mica de sal. Feu-los uns talls quasi laterals i bastant profunds amb el cúter, i deixeu fermentar en un lloc càlid de la cuina durant 90 minuts.
Precalenteu el forn a 250ºC amb una olla amb draps mullats dins, per generar vapor, i vigilant que no falti aigua.
Quan els panets hagin quasi doblat el seu volum, pinteu-los un altre cop amb l’ou i fornegeu a 230ºC durant uns 12 minuts.
Es poden empolvorar amb sucre abans de ficar-los al forn.


Recipe for 10 small loaves (according to the book PAN by Xavier Barriga)

250 g baking flour + 250 g all-purpose flour
12 g salt
40 g sugar
25 g powdered milk
20 g honey
1 egg + 1 egg for brushing
250 ml fresh milk
50 g butter, room temperature
25 g fresh yeast (or 7 g dry yeast)

Knead with a bread making machine, using the “kneading” program (you may also hand knead, but I think it’s hard and tiring). Put all the ingredients in the machine bowl, except the milk, which we will incorporate little by little during the kneading process. Let the robot work until a smooth dough that comes off the bowl is formed. I let the machine work until the first stop, after having been kneading for 10 minutes approximately.
Take the dough out of the bowl and cut 80-grams portions. Let rest for 30 minutes covered with a wet dishcloth.
Make loaves with rounded ends and place them on an oven tray. Brush the loaves with the beaten egg with a little pinch of salt. Make lateral deep cuts using a cutter, and let them ferment in a warm spot of your kitchen for 90 minutes.  
Pre-heat the oven to 250ºC with a pot with soaking wet dishcloths inside, to generate steam. Be careful that water doesn’t evaporate completely.
When the loaves have almost doubled the volume, brush again with the egg and bake at 230ºC for about 12 minutes.
They can be sprinkled with sugar before baking.











                                      

3 comments:

  1. ya veo que me voy a tener que comprar una panificadora... o mejor me haces tu lis panecillos
    :-)))

    ReplyDelete
  2. Me llevo, sin falta, la recet de esta maravilla de pan de leche. En casa me harán la ola.

    Besos.

    ReplyDelete
  3. Ara mateix estava jo a la cuina fent uns xapates petitons per un berenar que farem diumenge a casa! Sempre m'ha meravellat fer el pa a casa, ... sembla increïble com amb uns ingredients tant senzills és pot aconseguir un menjar tant bo. Un petó

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...