Tuesday, August 16, 2011

Tortites americanes / Pancakes




Les tortites americanes o pancakes són semblants a les crepes però més gruixuts i petits. No es mengen embolicats o farcits com les crepes, sinó que el que volguem afegir es posa per sobre. Són fantàstics per esmorzar o per berenar, amb una bona tassa de cafè calent al costat.

Pancakes are similar to crepes, but they are thicker and smaller in size. We don't eat them wrapped up or filled in as in crepes, we top pancakes with any thing we want to add. They are great at breakfast or as a snack, together with a hot cup of coffee.


Ingredients

160 g farina

1 tsp llevat químic

1 ½ tbsp de sucre

¼ tsp sal

1 ou gran

200 ml llet

1 tbsp mantega fosa

tsp = tea spoon = cullereta petita de tè

tbsp = table spoon = cullera gran de taula


Barrejar la Farina, el llevat, el sucre i la sal. En un altre bol, batre l’ou juntamente amb la llet. Afegir-ho a la barreja de farina i remenar-ho bé. Finalment, afegir-hi la mantega fosa. Si la massa és massa espessa, s’hi pot afegir una mica més de llet.

Cuinar en una paella antiadherent ben calenta, que engreixarem amb una mica de mantega abans de fer cada pancake. Farem servir la quantitat d’una cullera de les de servir la sopa per a cada pancake. Quan la massa comença a fer bombolletes, ja es pot girar per a que es dauri de l’altra banda.

Amb aquesta recepta m’han sortit 6 pancakes, suficient per a 2 o 3 persones. Si sou més colla, es pot doblar la mesura dels ingredients.

Es poden menjar amb mantega per sobre, xocolata, sirop de “Maple” (com a mí m’agraden més, jeje), amb fruita, suc de llimona i sucre… Com us agradi més. Bon Profit!!!


Ingredients

160 g (1 cup) flour

1 tsp baking powder

1 ½ tbsp granulated white sugar

¼ tsp salt

1 large egg

200 ml (3/4 cup) milk

1 tbsp butter, melted


Sift together flour, baking powder, sugar and salt. In another bowl, beat the eggs and milk. Add this to the flour mixture and mix well. Finally, blend in the melted butter. If the batter is too thick, you can add a little more milk.

Cook on a non-sticking hot greased pan, using as much batter as a soup-serving full spoon for each pancake. Cook until bubbly, and turn to brown the other side.

I made 6 pancakes with this recipe, enough for 2 or 3 people, but if you are more people, you can double the amount of ingredients.

Pancakes can be eaten with butter on top, chocolate cream, maple syrup (my favorite, jaja), fruit, lemon juice and sugar... as you prefer. Bon Appétit!!!

3 comments:

  1. desayuno de domingo, en casa , todos en la mesa!!!
    un beso
    maria

    ReplyDelete
  2. Això ho farem diumenge per esmorzar... crec que amb xoco per sobre... gràcies Sílvia!

    ReplyDelete
  3. Sempre a punt per anar a buscar Maple Syrup, a Canada .. Marc

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...